Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault va dezvalui o masina electrica de oras „la preturi accesibile”

Noul model low cost Renault este programat sa intre in vanzare in 2026, potrivit unei surse.



Sursa: renaultgroup.com


Renault va dezvalui lansarea unei masini electrice de oras „la preturi accesibile” in cursul zilei pietei de capital din aceasta saptamana pentru noua sa unitate de vehicule electrice Ampere, au declarat trei surse familiare cu problema pentru Reuters.


Miscarea face parte din eforturile producatorului auto de a linisti investitorii si de a continua cu listarea pe bursa a afacerii sale de vehicule electrice, care a fost complicata de cererea slaba de vehicule electrice si de cresterea concurentei chineze.


Vehiculul marca Renault, care va fi mai mic decat versiunea relansata planificata a hatchback-ului cult R5, este de asteptat sa fie construit la uzina Novo Mesto din Slovenia, au spus doua dintre surse.


Ampere a declarat ca intentioneaza sa aduca pe piata sase modele EV pana in 2030. Noul model este programat sa fie pus in vanzare in 2026, a spus una dintre surse.


Ampere vizeaza 600.000 de vehicule electrice produse in 2026 si un milion in 2031.


Renault a vandut anul trecut putin sub 50.000 de vehicule electrice Megane si Kangoo, modelele sale actuale. Acesta a semnalat sosirea modelelor electrificate Scenic si R5 pentru 2024, urmate de R4, in 2025.


Sursa: electrive.com


Fiind pionier pe piata vehiculelor electrice de prima generatie impreuna cu aliatul sau de lunga durata Nissan, la inceputul anilor 2010, Renault a ramas recent in urma jucatorilor puri precum Tesla si producatorii asiatici, pe masura ce concurenta globala pentru vehicule mai ecologice a crescut.


Separarea lui Ampere de restul Renault si listarea planificata pe piata in primavara anului viitor este o piatra majora a strategiei de redresare a producatorului auto.


Ziua investitorilor Renault va avea loc miercuri.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA