Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Primul EV al gigantului Xiaomi va fi lansat anul viitor

Una dintre cele mai mari marci de electronice de larg consum din China, Xiaomi se alatura altor companii tehnologice pentru a promova vehiculele electrice.



Sursa: bloomberg.com


Gigantul chinez de smartphone-uri Xiaomi a dat prima privire asupra vehiculului sau electric de debut, o berlina cu cinci locuri cu un acoperis panoramic din sticla.


Un dosar publicat miercuri de Ministerul Industriei si Tehnologiei Informatiei din China arata ca vehiculul electric mult asteptat va avea marca Beijing Xiaomi SU7 si va fi fabricat de Beijing Automotive Group, detinut de stat.


Masina are un exterior elegant si optiunea de a instala tehnologia de detectare cunoscuta sub numele de lidar in partea de sus a parbrizului sau pentru conducere asistata avansata. Are o viteza maxima de 265 km/h (165 mph) si cantareste 2,66 tone.


EV-ul este alimentat de baterii de la Contemporary Amperex Technology Co. si BYD, in functie de configuratia cu un singur motor sau dublu.


Toti producatorii de automobile chinezi sunt obligati sa trimita noi modele catre MIIT, iar produsele care au primit aprobare preliminara sunt publicate in fiecare luna intr-un catalog deschis publicului timp de o saptamana pentru a trimite feedback.


Difuzarea informatiilor nu corespunde neaparat calendarului de productie. Xiaomi a anuntat anterior ca EV-ul sau va fi lansat oficial in prima jumatate a anului viitor.


Una dintre cele mai mari marci de electronice de larg consum din China, Xiaomi se alatura altor companii de tehnologie, cum ar fi conglomeratul chinez Huawei Technologies, pentru a introduce vehicule electrice. Ofertele devin din ce in ce mai incarcate de tehnologie, cu functii precum controlul vocal si software-ul de conducere asistata popular in randul soferilor.


Sursa: carnewschina.com


EV-ul marca Xiaomi este o veriga critica in planul companiei de a crea „un ecosistem complet” pentru clienti. Sistemul de operare pentru smartphone-uri si alte aparate electrocasnice a fost deja renovat pentru a include vehiculele electrice in viitor, astfel incat utilizatorii sa poata controla toate tipurile de produse Xiaomi pe o platforma unificata.


Dar intra intr-un sector auto aglomerat si din ce in ce mai competitiv din China. Liderul pietei BYD lanseaza o serie de modele noi, la fel ca producatorii de vehicule electrice mai mici, cum ar fi Li Auto, Geely Automobile Holdings si marca sa de lux Zeekr. Grupul Volkswagen si Xpeng planuiesc cel putin doua modele noi cu sigla VW pentru China, primul urmand sa soseasca in 2026, in timp ce Stellantis a incheiat un acord cu Zhejiang Leapmotor Technology.


Cea mai mare piata auto din lume a fost, de asemenea, implicata intr-un razboi aprig al preturilor in acest an, dupa ce Tesla a redus preturile din gama sa, fortand rivalii sa urmeze exemplul.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA