Aproape Masini

Acum avem si magazin online

UE lupta pentru un plan post-Brexit pentru vehiculele electrice

Franta, singurul stat membru major care se opune unei amanari absolute, a semnalat ca ar putea exista o cale de urmat in negocierile post-Brexit.



Sursa: bloomberg.com


Uniunea Europeana se apropie de un plan de respingere a tarifelor dureroase la masinile electrice comercializate cu Regatul Unit.


Cu putin peste o luna pana la majorarea taxelor, statele membre au spus UE sa vina cu propuneri, inclusiv o posibila amanare a tarifului de 10%, dupa ce Franta, singurul stat membru major care se opune unei amanari definitive , a semnalat ca ar putea exista o modalitate de redirectionare.


Vicepresedintele executiv al blocului, Maros Sefcovic, si ministrii UE au discutat aceasta problema saptamana trecuta, Franta afirmand ca este deschisa sa gaseasca o modalitate de a atenua impactul, inclusiv o perioada scurta de tranzitie. Producatorii de automobile europeni, inclusiv Volkswagen Group si Renault, au declarat ca tarifele de la 1 ianuarie ar putea costa sectorul 4,3 miliarde de euro (4,5 miliarde de dolari) in urmatorii trei ani.


Orice solutie la aceasta problema va fi castigata cu greu, inclusiv cu privire la modul de a face schimbari fara a redeschide acordul Brexit.


Conform aranjamentelor actuale post-Brexit, vehiculele electrice care se deplaseaza intre Regatul Unit si UE vor atrage taxa daca mai putin de 45% din valoarea lor provine din regiune, cu politica menita sa incurajeze dezvoltarea lantului de aprovizionare cu baterii din Europa.


Producatorii de automobile europeni doresc sa prelungeasca perioada planificata de introducere treptata cu trei ani, deoarece furnizarea locala de celule nu este gata.


Sursa: reuters.com


Aproape fiecare stat membru care a intervenit la reuniunea de saptamana trecuta, inclusiv Italia, Suedia si Ungaria, a pledat pentru o prelungire a regulilor actuale. Marea Britanie este de asemenea in favoarea unei amanari pana in 2027.


Franta a declarat ca este deschisa catre o solutie care sa asigure ca producatorii europeni sunt protejati de impactul tarifelor si o perioada scurta de timp pentru tranzitia la noul regim. Dar Parisul a subliniat, de asemenea, ca acordul comercial post-Brexit nu ar trebui redeschis si ca productia europeana va putea in curand sa satisfaca cerintele exporturilor catre Marea Britanie, potrivit oamenilor.


Bloomberg a raportat anterior ca una dintre optiunile luate in considerare a fost amanarea efectiva a impunerii de noi tarife cu pana la doi ani.


Orice solutie care necesita modificarea Acordului de Comert si Cooperare UE-Regatul Unit sau TCA, ar avea nevoie de sprijinul statelor membre, urmata de o decizie cu Marea Britanie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA