Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile de masini in Europa au crescut cu 14% in octombrie

Inmatricularile de autoturisme noi in Europa au crescut pentru a 15-a luna consecutiv.



Sursa: transportenvironment.org


Livrarile de masini de pasageri in Europa au crescut pentru a 15-a luna in octombrie, ajutate de cererea mai mare de masini electrice.


Inregistrarile au crescut cu 14% fata de un an anterior, pana la 1,04 milioane de unitati, a declarat marti asociatia industriala ACEA, deoarece producatorii au continuat sa lucreze cu comenzile restante.


Vanzarile de vehicule complet electrice au crescut cu 30%, pana la 158.439 unitati, depasind cele diesel, ale caror inmatriculari au scazut cu 15%, pana la 109.998 unitati. Vanzarile de masini pe benzina au crescut cu 8%, pana la 354.409 unitati. Vanzarile de hybrid plug-in au crescut cu 2%, la 89.079 unitati, iar inmatricularile full-hybrid au crescut cu 33%, pana la 298.390 unitati.


Inregistrarile sunt pentru pietele UE, EFTA si Marea Britanie.


Ani de intreruperi ale lantului de aprovizionare au lasat piata auto din Europa cu banci de mare comanda, care au sustinut vanzarile pe masura ce perspectivele economice s-au slabit. In timp ce zona euro cu 20 de tari este probabil sa evite o recesiune, cererea consumatorilor pentru vehicule electrice a aratat o slabiciune, iar cea mai mare economie din regiune, Germania, a stagnat.


In Franta, unde inmatricularile au crescut cu 22% in octombrie, subventiile guvernamentale compenseaza cererea slaba si sprijina tranzitia tarii la vehiculele electrice.


Cresterea vanzarilor in Germania, cea mai mare piata auto din Europa, a scazut la mai putin de 5% luna trecuta, dupa ce Berlinul a incetat subventiile de stat pentru achizitiile si inchirierile de vehicule electrice ale companiilor. Vanzarile de vehicule electrice acolo au crescut cu 4,3 procente.


Sursa: transportenvironment.org


Adapostul Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz si unicul centru de productie european al Tesla, Germania se confrunta cu mai multa incertitudine cu privire la initiativele sale ecologice, dupa ce o decizie a instantei superioare a tarii saptamana trecuta a periclitat unele planuri de cheltuieli climatice.


Consecintele pentru industria auto ramane neclara, dar decizia ar putea afecta investitiile viitoare in industria cipurilor din tara si lansarea statiilor de incarcare, evolutii care ar putea impiedica tranzitia la vehiculele electrice.


Industria auto din Europa se pregateste inca pentru posibilitatea ca conditiile comerciale cu China sa se inrautateasca dupa ce Comisia Europeana a inceput o ancheta privind sprijinul Beijingului pentru Tesla, BYD si alti producatori auto locali.


Ancheta, care implica si BMW si alti producatori occidentali care exporta vehicule electrice in UE, este de asteptat sa dureze aproximativ un an si ar putea vedea Bruxelles-ul sa impuna taxe suplimentare de import si masuri de represalii din China.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA