Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mitsubishi va avea un SUV electric construit de Ampere Renault

Noua unitate Ampere a Grupului Renault va produce un vehicul SUV compact complet electric pentru partenerul de alianta Mitsubishi.



Sursa: sowetanlive.co.za


Spinoff-ul EV al grupului Renault va construi un SUV compact pentru partenerul de alianta Mitsubishi, care incearca sa-si recastige cota de piata europeana.


Mitsubishi intentioneaza sa investeasca 200 de milioane de euro (217 milioane de dolari) in Ampere, un spin-off despre care Renault spera ca va fi publicat prin IPO in primavara anului viitor. Nissan, care detine pachetul majoritar de actiuni la Mitsubishi, a declarat ca va contribui cu 600 de milioane de euro la Ampere.


EV pentru Mitsubishi va fi construit pe platforma Renault-Nissan Alliance CMF-EV pentru vehicule compacte, redenumita acum AmpR Medium, a declarat CEO-ul Renault si Ampere, Luca de Meo, analistilor, la un eveniment de ziua pietei de capital.


Mai multe detalii despre masina vor fi dezvaluite in 2024, a declarat un purtator de cuvant al Mitsubishi Motors Europe pentru Automotive News Europe. Mitsubishi a fost unul dintre primele modele de vehicule electrice cu i-MiEV lansat in 2010, dar marca nu a avut recent o masina complet electrica in gama sa europeana.


Mitsubishi a anuntat pana acum vehiculul doar pentru Europa, dar de Meo a spus la eveniment ca masina va fi construita „pentru lume”.


Renault a ajutat Mitsubishi sa-si reconstruiasca gama europeana cu versiuni relansate ale propriilor modele, incepand cu SUV-ul mic ASX (Renault Captur) care a fost pus in vanzare in martie si masina mica Colt (Renault Clio) care a urmat luna trecuta.


SUV-urile compacte construite in Ampere vor include Renault Scenic E-Tech (2024) si crossover-ul Alpine GT. Unitatea va construi, de asemenea, doua modele mici pentru Renault, 4 si 5, noul automobil mic Micra pentru Nissan si Alpine A290, o versiune a lui Renault 5.


Sursa: electrek.co


Un nou EV ar spori pozitia Mitsubishi pe piata electrificata din ce in ce mai competitiva din Europa. Marca s-a concentrat pe hybrid plug-in, cu SUV-ul compact Eclipse Cross si inlocuitorul de anul viitor pentru SUV-ul de dimensiuni medii Outlander. ASX si Colt sunt disponibile cu sisteme de propulsie complet hybrid.


Vanzarile Mitsubishi in Europa au scazut cu 28% in primele noua luni, pana la 29.854 unitati, conform datelor cercetatorilor de piata Dataforce, in urma unei scaderi a cererii pentru Eclipse Cross. Vanzarile modelului au scazut cu peste 12.000 de unitati comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, dupa un 2022 puternic.


Scaderea vanzarilor pentru Eclipse Cross s-a datorat conditiilor de piata mai dure si a ofertei imbunatatite de modele concurente ca urmare a dificultatilor din lantul de aprovizionare de anul trecut.


Mitsubishi s-a retras de pe anumite piete europene, cum ar fi Marea Britanie si Belgia, in 2020, intr-o reorganizare a activitatii sale in regiune.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA