Mitsubishi Motors va relansa masina mica Colt, bazata pe Renault Clio si care va fi construita in Turcia, incepand cu 2023.

Sursa: techradar.com

Mitsubishi Motors va lansa o noua generatie a hatchback-ului Colt in toamna anului 2023, bazata pe platforma CMF-B a aliantei Renault Nissan Mitsubishi si construita de Renault in Turcia. Alaturi de SUV-ul mic ASX, anuntat in ianuarie , este al doilea model dintr-o noua colaborare intre Mitsubishi si partenerul de alianta Renault.

Parteneriatul de productie a fost anuntat anul trecut, anuland decizia Mitsubishi in 2020 de a-si inceta operatiunile europene. Renault si Nissan au construit impreuna modele in Europa in ultimul deceniu, inclusiv masina mica Micra in Franta si un pick-up in Spania. Viitoarele modele comune includ o masina electrica mica.

Colt este de asteptat sa fie aproape identic cu Renault Clio, care este construit in Bursa, Turcia, si Novo Mesto, Slovenia. Mitsubishi a lansat o imagine a masinii marti.

Grupurile motoare pentru Colt vor include hibrizi, a spus Mitsubishi, dar producatorul auto nu a furnizat specificatii suplimentare. Pe langa un motor pe benzina, Clio este oferit cu sistemul complet hybrid E-Tech de la Renault.

Sursa: europe.autonews.com

Pentru noul model, Mitsubishi a reinviat numele Colt care a aparut pentru prima data in 1962. Cea mai recenta generatie vanduta in Europa a fost construita in fabrica Nedcar din Born, Olanda, intre 2004 si 2014. Au fost vandute peste 400.000 de unitati, dupa cum a spus producatorul auto.

„Noul model va creste semnificativ acoperirea pietei Mitsubishi Motors in segmentele principale europene”, a declarat producatorul auto intr-un comunicat.

Colt si ASX se vor alatura modelului Space Star si SUV-ului hybrid plug-in compact Eclipse Cross. Aceste modele sunt construite in Asia. Mitsubishi a renuntat la SUV-ul de dimensiuni medii Outlander, disponibil numai in forma hybrid plug-in. De asemenea, vinde pickup-ul L200.

Anuntand anul trecut ca va ramane in Europa, Mitsubishi a spus ca se va concentra asupra tarilor ar putea fi profitabile, inclusiv Franta, Germania, Italia si Spania. Mitsubishi Motors a vandut 63.122 de vehicule in Europa in 2021, conform grupului comercial ACEA, o scadere cu 27% fata de 2020.