Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota extinde productia de vehicule electrice in Europa in 2026

Toyota isi va mari gama de EV de la 1 model actual la 6 model electrice pana in 2026.



Sursa: toyota.ro


Toyota va atinge pragul de vanzari pentru a incepe productia europeana de vehicule electrice cu baterii in 2026, potrivit CEO-ului producatorului auto pentru Europa, Yoshihiro Nakata.


Marca intentioneaza sa lanseze cinci noi masini de pasageri complet electrice pana in 2026, extinzandu-si gama de BEV la sase, inclusiv SUV-ul bZ4X care este deja in vanzare.


Pana in 2026, vanzarile Toyota si Lexus BEV in Europa vor creste la 250.000, reprezentand mai mult de 20% din volumul total din regiune, a declarat Nakata la un eveniment media organizat aici saptamana trecuta.


„Intotdeauna am fost clar ca productia locala de vehicule electrice va veni atunci cand ne-am asigurat un volum durabil. Credem ca vom putea face acest pas in acel interval de timp ”, a spus el.


Toyota a clarificat ulterior pentru Automotive News Europe ca declaratia lui Nakata nu inseamna ca va incepe productia de vehicule electrice in Europa in 2026.


Toyota si marca sa premium Lexus au vandut 18.135 de BEV in Europa pana in octombrie, potrivit analistilor de piata Dataforce, ceea ce echivaleaza cu 2,4% din vanzarile totale ale companiei in regiune. Masinile cu baterii electrice au reprezentat 15% din piata de masini noi din Europa in primele 10 luni.


Urmatorul model BEV al producatorului auto va fi un SUV mic, a declarat producatorul auto saptamana trecuta. Acesta va fi dezvaluit in prima jumatate a anului 2024, inainte de lansarea pe piata in Europa mai tarziu in cursul anului.


Toyota a prezentat masina ca fiind Urban SUV Concept la Bruxelles. Micul SUV este dezvoltat impreuna cu Suzuki si va fi construit in India, a declarat o sursa pentru Automotive News Europe. Suzuki si-a prezentat versiunea ca concept eVX la Salonul auto de la Delhi in ianuarie.


Toyota, care are fabrici in Marea Britanie, Franta si Turcia, nu construieste masini electrice cu baterii la niciuna dintre aceste fabrici.


Sursa: topgear.com


Daca compania decide sa produca masini complet electrice in regiune, primul BEV care va fi construit in regiune ar fi probabil un model orientat spre Europa, a declarat seful de productie al Toyota Europe, Marvin Cooke, pentru Automotive News Europe.


Toyota nu a stabilit inca un lant de aprovizionare cu baterii in Europa. Bateriile pentru modelele sale hibride si viitorul model hybrid plug-in CH-R provin in prezent din afara regiunii.


Toyota construieste in prezent bZ4x in Japonia pentru Europa.


Parteneriatele BEV ale Toyota includ BYD din China. Compania lor in joint-venture, BYD Toyota EV Technology, a dezvoltat conceptul Sport Cross dezvaluit la Salonul auto de la Shanghai in aprilie. Conceptul prevedea un crossover electric de dimensiuni medii care urmeaza sa fie pus in vanzare in Europa in 2025, a spus compania fara a denumi o locatie de productie.


Toyota si partenerul chinez de lunga durata, GAC, au lansat o noua marca BEV numita Bozhi la Salonul auto de la Guangzhou din noiembrie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA