Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault foloseste inteligenta artificiala pentru reducerea timpilor de productie

Grupul Renault isi propune sa reduca timpii de productie si costurile pe vehicul, facand procesele de productie si dezvoltare „mai inteligente, mai rapide si mai bune”, inclusiv prin utilizarea inteligentei artificiale.



Sursa: topgear.com


De asemenea, grupul urmareste sa reduca timpul necesar pentru a construi vehicule cu ardere si sa reduca timpul de dezvoltare.


Pana in 2027, producatorul auto intentioneaza sa-si reduca costurile de productie per vehicul cu 30% pentru vehiculele cu ardere interna si cu 50% pentru vehiculele electrice cu baterie.


„Putem fi mai ambitiosi in ceea ce priveste productia de BEV, deoarece procesul sau de productie este mai putin matur decat cel al vehiculelor ICE”, a declarat seful pentru industrie si calitate al Renault, Thierry Charvet.


Producatorul auto tinteste un timp de productie de noua ore pentru viitoarea masina mica Renault 5 complet electrica. Acest lucru l-ar face competitiv cu Tesla si marcile complet electrice din China, de exemplu. Charvet a spus ca in prezent dureaza 12 pana la 14 ore pentru a construi versiunea complet electrica a lui Megane.


Planul „Re-industrie” al companiei va contribui, de asemenea, la reducerea timpului de dezvoltare a vehiculelor de la trei la doi ani, a spus Renault.


Aplicatiile operationale ale inteligentei artificiale pentru baza sa industriala vor fi extinse la 3.000 de aplicatii pana in 2025, de la 300 in prezent, a spus Renault. Miscarea va ajuta compania sa obtina timpi mai scurti de productie a vehiculelor printr-o procesare mai rapida.


Proiectele vor sprijini, de asemenea, implementarea industriala a noilor tehnologii, cum ar fi vehiculul definit prin software, electronica de putere si asamblarea bateriilor si motoarelor electrice.


O componenta cheie este planul „Metaversul industrial” al Renault, care utilizeaza instrumente precum AI si gemeni digitali pentru a simula procesele din lumea virtuala.


Sursa: media.renault.com


Charvet a spus ca Renault a economisit 270 de milioane de euro in 2023 prin metaversul sau, mai ales prin intretinerea preventiva a utilajelor din fabrica. „Fiecare oprire a productiei creste costurile unitare, deoarece costurile fixe sunt intotdeauna acolo”, a spus Charvet.


Alte domenii de economii vor veni din conectarea productiei la logistica, contribuind la reducerea timpilor de livrare cu 60% si reducerea spatiului necesar pentru construirea unei masini.


Alte aplicatii ale metaversului includ camioane de urmarire virtuala care livreaza consumabile si componente in timp real prin turnul de control al lantului de aprovizionare. Turnul de control poate urmari conditiile meteorologice, de exemplu, si poate ajusta livrarile dupa cum este necesar pentru a minimiza timpul de nefunctionare.


Renault a spus ca transformarea bazei sale industriale va face mai rapida si mai usoara si mai putin costisitoare, lansarea si construirea de noi modele. „Vom reduce timpul de accelerare cu 40% pana in 2025”, a spus Charvet.


Producatorul auto va incepe productia a 12 modele noi in 2024.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA