Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile de Porsche Macan se vor opri in Europa din cauza regulilor de securitate cibernetica

Porsche opreste vanzarile SUV-ului Macan in Uniunea Europeana mai devreme decat era planificat, deoarece nu respecta noile reguli privind reglementarile de securitate cibernetica.



Sursa: newsroom.porsche.com


SUV-ul a fost dezvoltat inainte ca cerintele exacte ale reglementarilor de securitate cibernetica sa fie cunoscute.


Porsche va intrerupe vanzarile Macan in UE in primavara, a declarat un purtator de cuvant al companiei.


Miscarea se datoreaza faptului ca dupa 1 iulie arhitecturile electronice din vehiculele noi inmatriculate in UE vor trebui sa respecte noile reguli pentru a proteja masina de hackeri.


Macanul a fost dezvoltat inainte ca cerintele exacte ale reglementarilor de securitate cibernetica sa fie cunoscute si ar fi prea costisitoare sa fie actualizat SUV-ul pentru a indeplini reguli, a spus purtatorul de cuvant.


„Implementarea directivei nu necesita doar ajustari in implementarea tehnica, de exemplu in unitatile de control, ci si in esenta, o schimbare a proceselor in faza de dezvoltare. De exemplu, sistemele de management vor trebui dezvoltate si certificate pentru securitatea cibernetica in viitor,” a spus purtatorul de cuvant.


Macanul a fost cel mai bine vandut Porsche in Europa pana in octombrie, cu vanzari de 19.799 de unitati, in fata celor 16.485 de vanzari ale lui Cayenne, potrivit cercetatorilor de piata Dataforce.


Porsche va continua sa construiasca Macan la fabrica sa din Leipzig, Germania, pentru vanzare pe pietele din afara Europei. Se asteapta ca motorul cu combustie Macan sa continue o vanzare in afara Europei timp de cel putin doi ani.


Sursa: porsche.com


In 2024, Porsche va lansa o versiune complet electrica a Macanului, care initial urma sa fie vanduta impreuna cu versiunea cu motor cu combustie pentru o perioada de tranzitie. Lansarea pe piata a modelului electric Macan a suferit intarzieri mari din cauza problemelor software ale grupului Volkswagen, parintele Porsche.


Alte modele ale Grupului VW vandute in Europa sunt, de asemenea, afectate de noile reguli de securitate cibernetica. Acestea includ minicarul electric VW e-Up, camioneta VW Transporter T6.1 si masinile sport Audi TT si R8.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA