Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vehiculele electrice ocupa locul din spate la CES 2024

Prezenta modesta vehiculelor electrice la CES 2024 reflecta incetinirea cresterii pe piata auto.



Sursa: group.mercedes-benz.com


Vehiculele electrice si stirile despre incarcare au facut furori la 2023 CES tech show. Dar prezenta lor in acest an reflecta ceea ce se intampla pe piata auto,o incetinire a cresterii.


La CES 2024, se asteapta ca anunturile privind vehiculele electrice vor incetini pana la scadere.


Anul trecut, Mercedes-Benz a anuntat ca isi va construi propria retea de incarcare. Volkswagen a dezvaluit berlina electrica ID7 iar Sony Honda Mobility, un joint venture intre companii, a dezvaluit prototipul Afeela EV.


Show-ul va prezenta o noua serie globala de vehicule electrice de la Honda, singurul producator auto care a spus ca va avea vesti mari despre electrificare.


In caz contrar, Blink Charging planuieste sa expuna. Alte companii importante de incarcare, cum ar fi EVgo, ChargePoint si Electrify America, spun ca nu vor expune sau nu vor da stiri la spectacol.


Vor exista startup-uri cu produse alternative de incarcare, inclusiv companiile de incarcare wireless Witricity si BH EVS si afacerea de incarcare mobila SparkCharge.


Desi vehiculele electrice abandoneaza lumina reflectoarelor pe care le aveau candva in sala auto, expozitia va fi probabil plina de discutii despre viitorul vehiculelor electrice. Prezenta lor diminuata la CES vine pe fondul speculatiilor cu privire la o tranzitie blocata.


Desigur, vanzarile de vehicule electrice sunt in crestere. Ele au depasit 1 milion de vanzari de vehicule cu amanuntul in SUA in acest an, in crestere de la 713.000 in 2022, potrivit JD Power.


Totusi, ritmul exponential de crestere a vehiculelor electrice a inceput sa scada in 2023. Vehiculele electrice au reprezentat aproximativ 7,4% din vanzarile de vehicule usoare din SUA in trimestrul al treilea, potrivit Experian, in crestere cu aproximativ 2 puncte procentuale fata de un an mai devreme, dar mai putin de jumatate de procent.


In schimb, ponderea vehiculelor electrice a crescut la 5,6% in 2022 de la 3,1% in 2021.


JD Power estimeaza despre cota de piata a vehiculelor electrice ca va ajunge la 13% din piata totala a vehiculelor noi pana la sfarsitul lui 2024, 19% pana la sfarsitul lui 2025 si 24% pana la sfarsitul lui 2026. Dar firma se asteapta la fluctuatii ale vanzarilor, a declarat Brent Gruber, director executiv al cabinetului EV al JD Power.


„Tranzitia la electrificare nu va fi niciodata o linie dreapta”, a spus el. „Pe termen lung, suntem inca foarte optimisti in ceea ce priveste adoptarea vehiculelor electrice.”


Sursa: electrifynews.com


Aproape 30% dintre cumparatorii de masini spun ca vor lua in considerare un vehicul electric pentru urmatoarea lor achizitie, a spus JD Power.


Acei potentiali cumparatori de vehicule electrice se razgandesc adesea din cauza optiunilor limitate de model, a platilor lunare mari si a provocarilor de incarcare.


Presedintele Sonic Automotive, Jeff Dyke, le-a spus analistilor ca 90% din vanzarile de vehicule electrice ale retailerului public sunt leasing, deoarece pretul vehiculelor electrice este prea mare.


Pretul mediu platit pentru un vehicul electric nou in noiembrie a fost de 52.345 USD, comparativ cu 48.247 USD pentru un vehicul pe benzina, potrivit Cox Automotive.


Preocuparile legate de incarcare sunt inca principalul obstacol in calea adoptarii vehiculelor electrice, a spus Gruber. Aproape 1 din 5 incercari de incarcare a esuat in al treilea trimestru, potrivit JD Power. Problemele de incarcare s-ar putea ameliora pe masura ce infrastructura publica de incarcare continua sa se imbunatateasca si pe masura ce Tesla continua sa-si deschida reteaua Supercharger pentru vehiculele electrice non-Tesla cu adaptoare.


Incarcatoarele trebuie sa fie deschise vehiculelor electrice de orice marca pentru a sustine milioane de vehicule electrice pana in 2030, potrivit unui raport al Moody’s Investors Service. Incarcatoarele publice non-Tesla sunt deschise oricarei marci.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA