Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai si Kia se asteapta ca vanzarile sa creasca cu 2% in 2024

Kia a inregistrat un record de vanzari in 2023, in timp ce volumul Hyundai pentru anul a ratat obiectivul marcii.



Sursa: motor1.com


Hyundai si afiliatul Kia estimeaza ca vanzarile lor globale combinate vor creste cu aproximativ 2% in 2024, cresterea incetinind totusi pe masura ce ratele mai mari ale dobanzilor reduc cererea de automobile.


Marcile vizeaza vanzari globale combinate de 7,44 milioane de vehicule. Hyundai vizeaza vanzari de 4,24 milioane de vehicule, inclusiv marca sa de lux Genesis, in timp ce Kia si-a stabilit tinta de vanzari la 3,2 milioane.


Cele doua marci au vandut 7,3 milioane de vehicule in 2023, cu aproximativ 3% mai putin decat tinta lor combinata de 7,52 milioane, in mare parte din cauza unui mediu economic dificil, inclusiv a ratelor dobanzilor in crestere si a inflatiei care a impins vehiculele in afara accesului unor cumparatori.


Kia a vandut 3,09 milioane de vehicule in 2023, inregistrand un nou record anual de vanzari la nivel mondial. Cea mai buna performanta anuala anterioara a Kia a fost in 2014, cu vanzari de 3,04 milioane de unitati.


Hyundai a vandut aproximativ 4,22 milioane de masini in 2023, o crestere cu 6,9% fata de anul precedent si mult sub tinta sa initiala de 9,5%.


Sursa: motor1.com


Analistii au spus ca obiectivele de vanzari ale celor doua companii par sa fie realizabile in acest an, dar ca problemele economice, inclusiv ratele mari ale dobanzilor si stimulentele in crestere, ar avea un impact asupra cererii si profitabilitatii auto.


„Se pare ca obiectivul Hyundai pare a fi mai conservator decat cel al lui Kia. Kia este pregatita sa lanseze noi vehicule electrice anul acesta, dar trebuie sa luam in considerare modul in care s-ar extinde recenta incetinire a cresterii vanzarilor globale de vehicule electrice”, a spus Shin Yoon, un analist la Kiwoom Securities.


Presedintele Hyundai Motor, Euisun Chung, in discursul sau de Anul Nou, a subliniat satisfactia clientilor si a cerut o cultura corporativa de „pregatire” pentru a lua decizii rapide.


„Cea mai buna strategie este sa castigam increderea deplina a clientilor nostri, sa nu ne urmam rapid concurentii. Pentru a transforma aceste provocari externe in oportunitati si pentru a obtine o crestere durabila pe termen lung, trebuie sa fim pregatiti”, a spus Chung.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA