Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : VW Golf VIII ( 2019 – prezent )

VW Golf VIII e ca acel sofer de autobuz sau vatman care trebuia sa se fi pensionat de mult sau care a fost pensionat dar s-a intors la munca pentru ca nu ii ajunge pensia si a decis ca trebuie si mai poate munci unpic. VW Golf VIII, un rebut social intr-o lume murdara.



Nu de alta, dar VW trebuia sa scoata un nou model, mai ales in cazul lui VW Golf VIII doar ca aici avem o mare problema.


Daca nu ai chef sa citesti articolul asta si vrei sa treci direct la verdict, concluzia este ca du-te si cumpara-ti un Golf VII. E o alegere mai inspirata.


Problema este ca au venit vremurile electrice iar VW a zis ca trebuie sa faca in sensul asta ceva pentru ca altfel ramane in urma la fel cum au ramas toti colegii mei de munca in urma cu mondenitatile si cum a ramas Vacaroiu in urma cu totul, desi vrea sa revina spectaculos, miraculos si acrobatic in politica. Si practic VW Golf VIII s-a trezit la jumatatea centrului, ferit de radiatii dar nu si de trecerea de la termic la electric, la fel cum BMW Seria 3 E90 a fost la tranzitia de la analog la digital dar s-a oprit doar la prima jumatate a cuvantului analog pentru ca problemele de fiabilitate nu l-au dus mai departe.


La fel s-a intamplat si cu VW Golf VIII. Cand ai vazut ultima oara un Golf VIII pe strada? Sigur, le vezi ocazional, dar nu mai e isteria cu Golf VI si de Golf V si IV nu mai are rost sa vorbesc, masini care sunt eterne ca Vacaroiu dar care inca mai sunt in stare. Se vede clar interesul scazut pentru Golf, pentru ca tot in 2019 se lanseaza si ID.3 si incepe asaltul electric al celor de la VW si Golf-ul a ramas uitat undeva in grila de program, ca Metropola TV.


VW Golf viii GTI AProapemasini 2


De ce sa cumperi un Golf VII in loc de a opta si probabil ultima generatie de Golf?


Golf VIII e in esenta un facelift masiv a lui Golf VII dar asta nu inseamna neaparat ca e de bine. Golf VIII vine cu multa tehnologie noua, care se strica pentru ca VW, dar si cu un nivel inferior de calitate generala pentru ca in ziua de azi componentele se cumpara de la furnizorii cei mai ieftini, si nu ma refer aici la VW in special ci la intreaga industrie. Deci Golf VII are suruburile stranse unpic mai bine si plasticele imbinate ceva mai bine.


Motorizarile sunt aproximativ aceleasi, chiar daca tehnic motoarele de pe Golf VII sunt mai uzate dar trebuie sa ne aducem aminte ca 99% din masinile de la noi au 186,000 km in bord deci inca esti ok. Dar revenind la realitate, Golf VII are clasicul 1.6 TDI care e tot motorul de care ai nevoie tu dar de care Golf VIII nu a avut nevoie si de departe cel mai popular motor de pe Golful modern. Si daca esti fan electric, nu exista Golf VIII electric pentru ca altfel nu mai avea rost sa cumperi ID.3-ul aka Golf-ul electric. Golf VII in schimb va ramane probabil singurul Golf electric modern (au mai existat si Golf I, II si III electric) si aici se vede iarasi apusul celui mai iubit dintre VW din Europa. 


 


VW Golf VIII Rear aproapemasini


Motoare VW Golf VIII


Benzina



  • 1.0 TSI EA211 de 90 si 110 cai – Disponibil si in versiune Mild Hybrid si e motor entry-level la o masina nu chiar entry-level si voi spune pas.

  • 1.5 TSI EA211 EVO de 130 si 150 cai – Si voi spune pas si la 1.5 TSI EVO pentru ca, la fel ca si 1.0 TSI, sunt probleme la consumul de ulei si am vorbit pe larg despre problemele lui 1.5 TSI EVO daca e legat la cutia automata DSG. Dar, realistic vorbind, 1.5 TSI de 150 de cai e cam singurul benzinar potrivit pentru Golf. Disponibil si in versiune Mild Hybrid.

  • 2.0 TSI EA888 de 245, 300, 315, 320 si 333 cai – Pentru ca da, e frumos sa ai un Golf GTI sau un Golf R, dar cand vezi ca un Golf poate ajunge si la 70,000 euro parca te-au topit caldurile. Si da, in momentul in care mi-a fost unpic rautz si am dejectat acest articol, un Golf R de 333 cai costa in medie 77,000 euro pe mobile.de.


Diesel


2.0 TDI EA288 de 115, 150 si 200 cai – Sincer, trebuiau sa ofere in grila de program doar 1.5 TSI si 2.0 TDI pentru ca astea sunt cele mai populare motorizari. Iar 2.0 TDI-ul actual e un motor fiabil doar ca se impaca cu mersul prin oras la fel cum se impaca Daniela Roba cu Rodica in platourile emisunii Xtra Night Show, prin 2014. Dar daca il iei pentru drum lung si plimbari in general in afara orasului, 2.0 TDI e un motor decent.


Hibrid


1.4 TSI Hybrid de 204 si 245 cai – Golf GTE-ul ramane ultima strigare si tentativa de electrificare a Golfului si nu e o alegere rea, pentru ca deja ne-a obisnuit acest 1.4 TSI Hybrid cu munca intensiva demna de un corporatist, sub capota lui Passat, Jetta si cam toate masinile hibride din grupul VW. Nu e un sistem rau, dar fa-ti temele inainte si asigura-te ca ai mecanici prin zona pentru asa ceva. Si asta include si reprezentantele, pentru ca am fost tarait cu forta la un seminar despre diversitate si incluziune si trebuie sa includ pe toata lumea. 


 


 


vw golf viii interior aproapemasini


Probleme Generale VW Golf VIII



  • Infotainmentul e o problema generala la VW si vorbeste lumea ca e un sistem inferior celui anterior, cel putin la nivel de utilizare. Nu e vorba ca se strica pe cat e greu de inteles, oare cum s-a inteles? Ca in loc de dragoste in exces, a gafait la bagaboante 5 minute pervers.

  • Scaunele sport nu sunt cele mai comfortabile iar spatiul interior nu e cel mai generos daca te arunci la figuri paranormale si opturi americane. Dar un banal 2.0 TDI manual break ramane in continuare toata masina de care ai realistic nevoie.

  • E un VW modern deci trebuie sa vorbesc despre problemele complementare pe partea de DSG si electrice.


VW Golf VIII front side aproapemasini


Verdict VW Golf VIII


Probabil ca e ultima strigare, ultima plimbare, grabiti pasul ca sa nu pierdeti vasul. Dar oare merita sa grabesti pasul? Golf VIII e o masina de tranzitie, care nu mai are nici simplitatea lui Golf VII dar nu e nici ultima fita in materie de tehnologie pentru ca ID3 i-a luat locul si nici nu mai e asa de fiabil pentru ca in ziua de azi VW construite dupa deviza „scump si nu neaparat bun”. Repet, cand ai vazut ultima oara un Golf VIII pe strada? Asa ca verdictul meu este sa cumperi un Golf VII in loc, cat mai poti. Acolo chiar trebuie sa grabesti pasul ca sa nu pierzi vasul. Dar daca ar fi sa aleg totusi un Golf VIII, atunci Golf VIII 2.0 TDI manual break e ultimul Golf de moda veche si care surprinde esenta Golfului – toata masina de care ai realistic nevoie.


 


Ce motaore recomand? Pentru benzina probabil ca trebuie sa aleg ceva si voi alege 1.5 TSI de 150 de cai cu o cutie manuala, dar cel mai potrivit motor ramane 2.0 TDI de 150 de cai.


 


 


Scrie un raspuns
  • Rolland Rus

    2024-01-12 13:52:08

    Poți face un articol la Ford Maverick? Mi se pare o mașină foarte interesantă

  • Rolland Rus

    2024-01-12 13:52:08

    Poți face un articol la Ford Maverick? Mi se pare o mașină foarte interesantă

  • Zero

    2024-01-11 23:27:46

    Citand niste britanici, Golf VIII are interiorul mai ieftin decat Hyundai I30 – dar nu in sensul de lauda pentru Hyundai, ci ca si critica pentru VW. Si cand te gandesti ca asta era traditional punctul forte al Golf-ului (ca in rest excela prin mediocritate) iti dai seama cam cum sta treaba. Excelent articol!

  • Zero

    2024-01-11 23:27:46

    Citand niste britanici, Golf VIII are interiorul mai ieftin decat Hyundai I30 – dar nu in sensul de lauda pentru Hyundai, ci ca si critica pentru VW. Si cand te gandesti ca asta era traditional punctul forte al Golf-ului (ca in rest excela prin mediocritate) iti dai seama cam cum sta treaba. Excelent articol!

  • Andrei M

    2024-01-10 17:53:53

    O recenzie la Dacia SuperNova pe când?

  • Andrei M

    2024-01-10 17:53:53

    O recenzie la Dacia SuperNova pe când?


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA