Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Statiile de incarcare rapida nu reusesc sa satisfaca cererea de 800 de volti din Germania

Prea putine statii din Germania sunt capabile sa faca fata unei cresteri a incarcarii de 800 de volti, deoarece mai multi producatori de automobile ofera tehnologia.



Sursa: newsroom.porsche.com


Producatorii de automobile ofera din ce in ce mai mult o tehnologie de incarcare de 800 de volti mai rapida , dar infrastructura din Germania nu este nici pe departe sa raspunda cererii, a raportat publicatia sora Automotive News Europe Automobilwoche.


Tehnologia permite rate de incarcare mai rapide in comparatie cu incarcatoarele standard de 400 de volti, ceea ce inseamna ca vehiculele electrice echipate sa suporte 800 de volti se pot reincarca mult mai repede, cu o autonomie de aproximativ 300 km (186 mile) posibila in 10 minute de incarcare.


Initial, tehnologia a fost rezervata modelelor de lux precum Porsche Taycan si Audi E-tron GT, dar acum ajunge la mai multe modele mainstream, inclusiv Ioniq 5 si Ioniq 6 de la Hyundai.


Modelele Kia EV6 si Genesis functioneaza si pe 800 de volti, in timp ce producatorul chinez BYD planuieste sa aduca masina mica Dolphin de 800 de volti in Europa in curand.


Partenerul Volkswagen, Xpeng, vrea sa lanseze si o platforma de 800 de volti.


Printre alti mari producatori de automobile, Renault si Ford isi arata interesul, iar BMW si Mercedes-Benz au anuntat deja modele de 800 de volti.


Dar un dezavantaj pentru soferi este ca statiile de incarcare nu sunt intotdeauna capabile sa se incarce folosind aceasta tehnologie.


In prezent, aproximativ 7500 de statii sau 30% din statiile de incarcare rapida din Germania sunt echipate pentru tensiune mai mare, conform cifrelor furnizate Automobilwoche de furnizorul de date pentru statiile de incarcare Eco-Movement.


Astfel, soferii se limiteaza la punctele de incarcare AC care ofera incarcatoare de 11 kW sau 22 kW.


Operatorii mari de retea de incarcare, inclusiv Ionity, o asociere intre BMW, Ford, Hyundai, Mercedes-Benz si Volkswagen Group, au inceput sa se pregateasca devreme pentru incarcare rapida si ofera acum peste 2.500 de puncte de incarcare rapida de pana la 350 kW in 24 de locuri europene.


„Cand ne-am lansat in 2017, am decis sa ne pozitionam pentru viitor si sa acoperim intreaga gama de tensiune pe care standardul CCS o permite cu toate statiile noastre de incarcare”, a declarat seful tehnologiei de incarcare Ionity, Jacob Kamhuber, pentru AMW.


Aceasta inseamna ca atat vehiculele de 400, cat si 800 de volti pot fi incarcate la toate statiile noastre de incarcare. Chiar si incarcarea la 950 de volti este posibila”.


Concurentul EnBW este, de asemenea, pregatit pentru noua tensiune, un purtator de cuvant notand ca aproximativ 90% din cele peste 3.500 de puncte de incarcare rapida ale companiei ating tensiuni de 800 de volti si mai mult.


Noile puncte de incarcare vor fi instalate doar folosind aceasta tehnologie, care nu reprezinta „nicio provocare semnificativa” pentru EnBW.


Intre timp, producatorii auto iau problema in propriile maini, astfel incat clientii lor de 800 de volti nu sunt frustrati de punctele de incarcare de 400 de volti.


Sursa: insideevs.com


Kia si Hyundai isi echipeaza modelele cu un invertor care transforma cei 400 de volti de la punctul de incarcare la 800 de volti, in timp ce Porsche Taycan si Audi E-tron GT sunt echipate si cu un „booster de inalta tensiune” furnizat de Preh, care ridica tensiunea la 800 de volti necesari la statiile de incarcare rapida de 400 de volti cu o putere de pana la 150 kW.


Statiile de incarcare cu o putere mai mare de 150 kW sunt, de obicei, capabile de 800 de volti.


Porsche a venit cu un truc special numit „incarcare bancara” pentru Macanul electric, care va fi lansat in acest an. Bateria vehiculului, cu o capacitate de aproximativ 100 kWh, poate fi impartita electric in doua „banci” separate de baterii pentru incarcare, fiecare avand doar o tensiune de 400 de volti.


Separate astfel, cele doua blocuri pot fi incarcate in paralel la o statie de incarcare de 400 de volti. Porsche intentioneaza sa accelereze incarcarea si mai mult la statiile de 800 de volti echipate corespunzator.


Bateria lui Macan ar trebui „sa poata fi incarcata cu o capacitate de incarcare chiar mai mare decat cei 270 kW ai lui Taycan. La statiile de incarcare rapida puternice, nivelul de incarcare a bateriei poate fi crescut de la 5 la 80% in mai putin de 25 de minute, „, potrivit producatorului auto.


In vara, compania si-a deschis primul „Porsche Charging Lounge” la intersectia autostrazii Nahetal, la vest de Frankfurt, care are sase statii de incarcare rapida.


In prezent, incarcatoarele de la specialistul in electronica Alpitronic din Tirolul de Sud ofera fiecare 300 kW de putere. Dar Porsche vrea sa faca posibila 400 kW incepand cu acest an.


Comisia Europeana si Germania intentioneaza sa modernizeze retelele electrice din UE in termen de 18 luni pentru a rezolva penuria statiilor de incarcare pentru vehicule electrice, dar grupurile din industrie subliniaza cresterea birocratiei ca fiind un obstacol major care impiedica progresul catre un transport mai ecologic.


UE a adoptat o lege care impune instalarea incarcatoarelor rapide la fiecare 60 de kilometri (37 de mile) pentru masinile de pasageri si la fiecare 100 de kilometri (62 de mile) pentru vehiculele grele pana in 2030.


Cu toate acestea, dezvoltatorii de incarcare din Germania se lupta sa obtina date esentiale pentru potentiale hub-uri, confruntandu-se cu provocari in evaluarea infrastructurii rutiere si in achizitionarea de capacitate suplimentara de energie de la companiile de distributie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA