Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla Cybertruck s-ar putea confrunta cu obstacole de reglementare in Europa

Forma unghiulara a pickup-ului electric si greutatea mare a unor versiuni ar fi problematice pentru Cybertruck.



Sursa: motortrend.com


Cybertruck de la Tesla, cel mai asteptat model al producatorului de vehicule electrice din ultimii ani, s-ar confrunta cu provocari pentru a fi omologat in Europa, au spus expertii.


Pickup-ul unghiular, pe care Tesla l-a lansat in America de Nord la un pret de pornire de aproximativ 61.000 de dolari, ar trebui sa respecte reglementarile UE privind siguranta pietonilor si compatibilitatea cu incarcarea, precum si limitarile permisului de conducere din cauza greutatii unor versiuni.


Criticii au indicat designul cu muchii ascutite al Cybertruck-ului ca fiind un pericol deosebit.


Speram ca Tesla sa nu aduca acest vehicul in Europa. Un vehicul de aceasta dimensiune, putere si greutate uriasa va fi letal pentru pietoni si biciclisti in caz de coliziune”, a declarat Consiliul European pentru Siguranta Transporturilor, nonprofit, cu sediul la Bruxelles, intr-un comunicat.


Tesla nu a dezvaluit daca intentioneaza sa vanda Cybertruck in Europa. Compania nu a raspuns la o solicitare de comentarii. Elon Musk, CEO-ul Tesla, a spus ca Cybertruck-ul ar fi mai putin periculos pentru pietoni decat alte camionete.


Pedro Pacheco, analist la Gartner Germania, a spus ca reglementarile europene pentru a se asigura ca pietonii sunt protejati in cazul unei coliziuni sunt mai stricte decat cele din SUA.


„Exista multe aspecte ale reglementarii care trebuie facute in ceea ce priveste protectia pietonilor la testul de impact”, a declarat Pacheco pentru Automotive News Europe.


Pacheco a spus despre carcasa din otel inoxidabil a Cybertruck ca este mai rigida decat panourile conventionale ale caroseriei din tabla de otel si nu se deformeaza in acelasi mod. „Daca cineva isi loveste capul sau partea superioara a trunchiului de un panou cu acel otel, acesta nu se va indoi ca otelul normal”, a spus acesta.


El a spus ca Tesla ar putea lua masuri pentru a atenua pericolul, de exemplu prin instalarea unei capote pliabile care s-ar ridica pentru a permite o mai buna deformare a acelui panou al caroseriei.


O alta problema este compatibilitatea cablului de incarcare. In timp ce Cybertrucks-ul Tesla fabricat in SUA functioneaza cu standardul de incarcare NAC al companiei, este incompatibil cu reteaua CCS a Europei, despre care Pacheco a spus ca va cere Tesla sa modifice portul de incarcare pentru a indeplini standardele UE.


Greutatea Cybertruck-ului, versiunea cu dublu motor si tractiune integrala este de peste 3,5 tone, ar putea insemna ca proprietarii ar avea nevoie de o licenta specializata.


Pacheco a spus ca Tesla ar putea vinde pur si simplu versiuni mai usoare ale Cybertruck, dar ar putea limita atractivitatea pickup-ului.


Sursa: thestreet.com


„Exista o diferenta uriasa in dimensiunea strazii sau a locului de parcare mediu in SUA in comparatie cu Europa”, a spus acesta. „Conducerea unui vehicul de aceasta dimensiune in Europa este greu, asa ca piata este foarte mica”.


Un numar mic, dar tot mai mare de camionete de dimensiuni mari de la Stellantis (Ram), Ford si General Motors (Chevrolet/GMC) sunt exportate in Europa in fiecare an prin reglementarile privind aprobarea individuala a vehiculelor (IVA), dar piata europeana a pickup-urilor este orientata catre unul singur. Modele de masa precum Toyota Hilux sau Ford Ranger care sunt considerate de dimensiuni medii in SUA.


Criticii au cerut UE sa puna capat scutirii de TVA , spunand ca pickup-urile mari polueaza excesiv, pun in pericol alti soferi si reprezinta un pericol pentru pietoni.


Un Cybertruck cu doua motoare si tractiune integrala incepe de la 79.990 USD, excluzand transportul, cu o autonomie estimata de 340 de mile, 600 CP si acceleratie de la 0 la 60 mph in 4,1 secunde, a declarat Tesla. Livrarile acelei versiuni vor incepe anul acesta.


O versiune superioara Cyberbeast incepe de la 99.990 de dolari, excluzand transportul, cu o autonomie estimata de 320 de mile, 845 CP si o acceleratie de la 0 la 60 mph in 2,6 secunde, a spus Tesla. Livrarile Cyberbeast incep anul viitor.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA