Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : VW Polo AW ( 2017 – prezent )

Poate ca VW Polo a fost masina oficiala a agentilor de vanzari si multe departamente de vanzari au fost plimbate si concepute intr-un VW Polo, dar mai are relevanta VW Polo AW in zilele noastre, in aceste vremuri mai tulbure decat paharul din fata mea?


Si spun asta pentru ca a sasea generatie, si probabil ultima, de VW Polo sufera de sindromul antreprenorului roman….asta…sufera de sindromul VW si anume costa mult si nu e neaparat bun. Sau nu suficient de bun incat sa isi justifice pretul. Practic ne-am intors in 2004 cand VW Polo 9N arata a Mercedes si costa cat un Mercedes dar concurenta era mai buna la a fi un supermini si multi rivali erau si mai ieftini. Daca pe atunci buba din fundul Polo-ului se numea in principal Fiesta si ghimpele din coasta se numea Corsa, in 20-24 VW Polo AW are de furca cu Sandero, Corsa in continuare, Hyundai i20 si chiar si Citroen C3. Iar asta e doar pe partea de supermini clasic, pentru ca momentan traim in vremuri de tiranie in care toate masinile sunt de tip cross-over, iar bomba sta chiar in curtea VW. Pentru ca in momentul in care am scris acest articol, pe ritmurile marelui maestru Neluta Bucur, VW T Cross costa cu 1700 euro mai putin si VW Taigo era cu 900 euro mai ieftin si apoi vine intrebarea daca Cioaca si-a facut nevoile intre Rucar si Bran…asta, vine intrebarea rosie – de ce sa cumperi un Polo?


Nu serios, de ce sa cumperi un Polo?



  • Poate ca esti nostalgic dupa supermini si vrei o masina pe care stii ca te poti baza pentru cativa ani. VW Polo a fost mereu varul uitat al gamei VW si a mers din inertie din generatie in generatie cum merg eu din inertie din bar in bar in fiecare joi si asta inseamna ca reteta nu s-a diluat foarte mult. Este in continuare o masina practica de oras, usor de condus si iti dai seama imediat unde sunt butoanele si totul este pus la locul lui. Este o masina clasica, cu un interior clasic.

  • Are suruburile stranse unpic mai bine decat in cazul rivalilor si se simte ca e unul din ultimii de la masa VW care chiar au un interior de calitate.

  • Ai sa razi dar VW Polo AW e cat un Golf III. In ziua de azi atat masinile cat si femeile se umfla cu plastice si astfel Polo-ul a ajuns cat un Golf III si ar trebui sa fie suficient de mare pentru majoritatea oamenilor. La urma urmei, stramosii nostri acum 20 de ani nu se plangeau de Golf III iar Golf IV inca e o masina suficienta pentru toata lumea iar diferentele de dimensiuni sunt mici. Asa ca nu mai are rost sa cumperi neaparat un Golf, pentru ca hatchback-ul compact de ieri e supermini-ul de astazi.


 


VW Polo AW three quarter aproapemasini


Motoare VW Polo AW


Benzina



  • 1.0 MPI EA211 de 65, 75 si 79 cai – As putea spune ca asta e motorul pentru echiparea „delivery” pentru ca in oras nu ai nevoie de mai mult, dar nu la banii astia. Ai optiuni mai bune, iar prin 2019 chiar puteai cumpara 2 Sandero 1.0 SCe de 65 de cai la bani de Polo 1.0 MPI. Sigur, versiunea de 65 de cai nu ti se va aseza la inimioara si nu te va face ca sa te doara, dar versiunile de 75 si 79 cai sunt foarte bune pentru o masina de oras, mai ales daca le cumperi SH. Ieftine si fiabile.

  • 1.0 TSI EA211 de 90, 95, 110 si 115 cai – Singurul motiv real ca sa cumperi 1.0 TSI este cutia automata DSG, care nu a fost disponibila pe versiunea aspirata. Dar oare chiar vrei cutia automata DSG? Bine, ar mai fi un motiv real si anume ca poti iesi cu motorizarea asta si la drum lung iar de prin 2021 de cand au ramas doar cu motoarele pe benzina cam asta e singurul motor de tip VW – bun la toate, excelent la nimic.

  • 1.5 TSI EA211 de 150 cai – Nu. Adica, de ce ti-ai lua un Polo cu motorizarea asta cand cei 90-115 cai de pe 1.0 TSI sunt suficienti pentru utilizatorul normal de Polo. Pentru ca genul de om care se uita la Polo in general nu e geambasul cailor de curse si patronul la strazi. Cat despre DSG, am discutat pe larg si ideea generale ca 1.5 TSI DSG ACT nu e o idee buna pe orice caroserie, cu atat mai putin pe Polo.

  • 2.0 TSI EA211 de 200 si 207 cai – Ultima cantare, ultima strigare, pentru ca VW Polo AW GTI reprezinta spiritul Golf GTI si realistic e la fel de mare ca un Golf III GTI iar performantele sunt comparabile cu Golf V R32 sau Golf VI 2.0 TSI GTI. Iar Golf GTI a ajuns sa coste cat un Mercedes CLS, iar la fata ii place Mercedes, CLA sau CLS, dar sa fie AMG, sa se vada fitele. Dupa cum spunea marele compozitor de muzica usoara Denis Ramniceanu.


Diesel


1.6 TDI EA288 de 80 si 95 cai – Ultima strigare, ultima plimbare. Grabiti pasul ca sa nu pierdeti vasul. Ultimul diesel de pe (probabil) ultimul Polo si e un motor decent atata timp cat nu il chinui in oras asa cum ma chinui eu sa tot invart placa despre motorul asta care e bicicleta satului VW. Nu mai e parjoala din tinerete, dar tot nu se preteaza prea bine la munca de oras. 


 


VW Polo AW front aproapemasini


VW Polo AW Probleme Generale



  • E un VW modern deci trebuie sa vorbesc despre problemele complementare pe partea de electrice, dar Polo sta mai in siguranta pentru ca nu are atat de multa electronica incat sa se strice saptamanal cate ceva. Dar asta e si un dezvantaj pentru ca nu e ultima fita in materie de tehnologie si dotari.

  • E un VW modern deci trebuie sa vorbesc despre problemele complementare pe partea de DSG, desi nu a fost o optiune prea populara pe la noi. In momentul in care am delirat acest articol, pe autovit erau 98 de masini la vanzare, din care doar 14 aveau cutie automata.

  • La fel ca si in cazul lui Arona si Ibiza, au fost probleme cu centura din mijloc pentru bancheta spate. Asa ca verifica daca mecanismul functioneaza, pentru ca in teorie s-a facut o rechemare pentru asa ceva dar nu se stie niciodata.

  • O mentiune speciala pentru versiunile Benone Sinulescu, pentru ca au fost in continuare populare ca si masina de flota si multe au miliarde si miliarde de km parcursi, la fel cum si Paul Surugiu are miliarde si miliarde de fani peste Prut. Dar asta se aplica doar la modelele cu miliarde de km si care sunt efectiv chele.

  • Motoarele pe benzina in continuare sunt consumatoare de ulei. 


 


VW Polo AW rear aproapemasini


VW Polo AW Verdict


As fi comentat despre Polo ca George Pruteanu vis-a-vis manele pentru ca intradevar e o achizitie slaba de noua pentru ca e foarte scumpa pentru ce ofera si concurenta il calca in picioare. Dar pe piata SH, unde se afla publicul tinta al acestei fose septice online adica cei 2 cititori, este o achizitie neasteptat de decenta. Daca tot m-am pierdut pe autovit, am observat ca un Polo 1.0 TSI sau 1.0 MPI nu e cu mult mai scump decat un Sandero sau o Corsa sau o Fiesta. Nu m-as arunca la modelel scumpe pentru ca nu merita, dar un Polo 1.0 TSI manual poate fi toata masina de oras de care ai nevoie. Si nu numai, pentru ca acum e cat un Golf III si strabunii nostri acum 20 de ani mergeu comfortabil in Golf III.


 


Ce motoare recomand? Sincer, 1.0 TSI de 90 de cai e tot motorul de care ai nevoie, iar 1.6 TDI a fost in editie limitata.


 


 


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA