Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile Renault 2023 revin la crestere, cu accent pe modele de top

Pentru a creste vanzarile, Renault si-a redus gama de vehicule si s-a concentrat pe pietele si modelele sale cele mai profitabile.



Sursa: arenaev.com


Grupul Renault a raportat o crestere cu 9% a volumelor vanzarilor globale pentru 2023, pana la 2,24 milioane, revenind la crestere dupa patru ani consecutivi de scadere.


Renault a declarat ca este gata sa-si continue performanta puternica in 2024.


Grupul si-a vazut volumele scazand cu aproape 6% in 2022, un an in care producatorii de automobile au fost puternic afectati de deficitul de cipuri semiconductoare, dupa ce a stabilit un record de vanzari de 3,88 milioane de masini si camionete in 2018. Scaderea vanzarilor a fost agravata de iesirea sa de pe piata din Rusia.


Pentru a creste vanzarile, Renault si-a redus gama de vehicule si s-a concentrat sub conducerea CEO-ului Luca de Meo pe pietele si modelele sale cele mai profitabile.


„Ne recastigam atractivitatea. Designul nostru se imbunatateste si vedem acest lucru si in ratele noastre de cucerire”, a declarat Fabrice Cambolive, seful marcii Renault. „Planul este de a continua la acelasi nivel de performanta” in 2024, a spus el.


Marca de baza Renault, care reprezinta mai mult de doua treimi din vanzarile grupului, a inregistrat o crestere a vanzarilor de 9,4%, pana la 1,55 milioane in 2023, in timp ce vanzarile la marca sa low-cost Dacia au crescut cu 15%, pana la 658.321 de unitati. Cererea pentru marca Alpine a crescut cu 22%, pana la 4.328 de unitati.


Carnetul de comenzi al grupului in Europa reprezinta 2,5 luni de vanzari estimate la sfarsitul lunii decembrie 2023, a adaugat Renault.


Europa a reprezentat 63% din vanzari in 2023, dar producatorul auto intentioneaza sa se dezvolte in afara Europei cu opt noi lansari globale de modele pana in 2027.


Sursa: electrive.com


Modelele electrificate au reprezentat 40% din vanzarile marcii Renault in 2023, in crestere de la 38% in 2022. Modelele complet electrice au reprezentat 11% din vanzari.


Producatorul auto, care va raporta rezultatele anuale pe 15 februarie, vizeaza o marja operationala intre 7% si 8%, comparativ cu sub 6% in 2022.


Intrebat despre intreruperile aprovizionarii cauzate de atacurile din Marea Rosie, Cambolive a spus „avem vizibilitate in urmatoarele opt saptamani. „Dupa aceea nu stim ce s-ar putea intampla”, a spus el.


Dacia, care importa minimasina electrica Spring in Europa din China, a declarat ca monitorizeaza indeaproape situatia din Marea Rosie, dar nu se asteapta ca problemele de pe ruta-cheie de transport maritim sa aiba vreun impact asupra productiei sale din ianuarie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA