Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW Mini va trece la modelul de vanzari prin agentie in Germania

Schimbarea modelului vanzarilor este deja in curs la marca Mini si va fi aplicat si in cadrul BMW.



Sursa: theguardian.com


BMW intentioneaza sa treaca la un model de vanzari de agentie pentru marca sa de baza in 2026, dar pana acum, compania a tacut si nu a dezvaluit detalii despre momentul exact in care ar trebui sa aiba loc schimbarea.


Rapoartele dealerilor indica ca piata interna germana va fi printre primele tari care vor trece la noul sistem de vanzari incepand cu ianuarie 2026, potrivit unui raport al publicatiei Automotive News Europe Automobilwoche.


Schimbarea este deja in curs la marca subsidiara BMW Mini. La 1 ianuarie, vanzarile de masini Mini in Italia, Polonia si Suedia s-au schimbat la un model de agentie. Lansarea a avut un inceput de succes, a declarat un purtator de cuvant al BMW pentru Automobilwoche.


In Germania insa, schimbarea vanzarilor la Mini a fost amanata recent cu sase luni. Potrivit dealerilor, noua data este acum 1 octombrie 2024, problemele IT fiind invocate drept motiv pentru amanare.


Schimbarea la marca BMW in 2026 va avea loc sub conducerea lui Christian Ach, care va prelua conducerea pietei germane de la Christian Teuchert pe 1 martie. Ach a ocupat functia de sef de vanzari pentru BMW Germania din 2018 pana in 2021.


Dealerii si-au exprimat pana acum satisfactia fata de contractele lor. „Contractele sunt foarte corecte. Puteti lucra cu ele”, a spus un partener BMW despre contractul sau Mini existent.


Sursa: reuters.com


Cu un comision de 7,4%, din care 5,5 % este fix, BMW este reperul in industrie. Prin comparatie, dealerii Stellantis raporteaza un comision fix de 4% si o componenta variabila de 1%.


Concurentul premium Mercedes-Benz ofera maxim 6,5%, in timp ce Audi ofera 6% fix plus 2,5 si mai tarziu 1,5% variabil pentru masini electrice, desi Audi nu opereaza un model pur de agentie.


BMW factureaza direct clientii, in timp ce dealerii primesc o taxa fixa ​​pentru vanzare, o abordare despre care producatorul auto spune ca asigura preturi consistente la nivel national pentru modele de vehicule identice, promovand transparenta.


Alti producatori auto implementeaza modelul agentiei in Europa pentru a eficientiza vanzarile online si in showroom.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA