Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai proiecteaza o crestere mai lenta in 2024 din cauza incertitudinilor macroeconomice

Hyundai spune ca industria auto se confrunta cu piedici, inclusiv ratele dobanzilor si inflatia.



Sursa: koreaherald.com


Hyundai a prezis o crestere mai lenta a vanzarilor in acest an din cauza cererii slabe si a incertitudinilor economice, cum ar fi ratele dobanzilor si inflatia, semnaland noi provocari pentru industria auto.


Hyundai, care, impreuna cu afiliatul Kia, este producatorul de automobile numarul trei din lume dupa vanzari, a raportat o crestere cu 31% a profitului in trimestrul al patrulea, lipsind previziunile analistilor din cauza cursurilor de schimb nefavorabile si a costurilor unice legate de vanzarea fabricii sale din Rusia in decembrie.


„Hyundai Motor se asteapta ca mediul de afaceri sa ramana dificil de prezis, din cauza incertitudinilor macro-centrate pe pietele emergente si a unei scaderi a economiei reale”, a spus compania.


Hyundai a raportat un profit net de 2,2 trilioane de woni (1,7 miliarde de dolari) pentru perioada octombrie-decembrie, fata de 1,7 trilioane de woni cu un an mai devreme.


Aceasta a fost sub media de 2,9 trilioane de castiguri estimata de LSEG SmartEstimate, care este ponderata in functie de estimarile analistilor care sunt mai precise in mod constant.


In decembrie, Hyundai a declarat ca va avea o pierdere de 287 de miliarde de woni (219 milioane de dolari) la vanzarea fabricii sale din Rusia, unde operatiunile au fost suspendate din martie 2022, o luna dupa ce Rusia a invadat Ucraina.


Hyundai vizeaza o crestere a veniturilor intre 4% si 5% in acest an, cu o crestere de 4,9% a vanzarilor de vehicule din America de Nord, dar scaderi de 3,7% in China si 0,6% in Europa.


Acesta a prezis o marja de profit operational intre 8% si 9%, in conformitate cu anul trecut.


Sursa: behance.net


„Se pare ca cererea retinuta pentru vehicule din aprovizionare limitata a disparut, pe masura ce ratele mari ale dobanzilor distrug dorinta cumparatorilor de masini de a cumpara”, a declarat Lee Jae-il, analist la Eugene Investment & Securities.


Hyundai isi va gestiona probabil nivelul inventarului de vehicule mai strans decat in ​​anii precedenti, deoarece pierderea cererii retinute, impreuna cu stocurile excesive, au afectat profitabilitatea, a spus Lee.


O alta incertitudine sunt vehiculele electrice, in care Hyundai si Kia impreuna il urmaresc pe gigantul EV Tesla pentru cea mai mare cota de piata din SUA. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a avertizat miercuri despre o incetinire brusca a cresterii vanzarilor in acest an.


Vanzarile globale de vehicule electrice ale Hyundai sunt de asteptat sa creasca cu 12% in acest an, pana la aproximativ 300.000 de vehicule, a declarat Zayong Koo, vicepresedintele senior al producatorului auto.


„Piata de vehicule electrice a incetinit cu siguranta”, a spus Koo dupa ce Hyundai si-a anuntat rezultatele.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA