Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Directorul financiar Porsche spune ca Europa poate amana interzicerea motoarelor cu ardere

Potentialii clienti Porsche au fost descurajati de lipsa retelelor de incarcare fiabile, preturile ridicate si retragerea stimulentelor.



Sursa: .motorist.sg


Planul Europei de a elimina treptat vanzarea de noi masini cu motor cu combustie pana in 2035 ar putea fi respins, a declarat directorul financiar Porsche, Lutz Meschke.


„Exista o multime de discutii in acest moment in jurul sfarsitului motorului cu ardere. Cred ca ar putea fi amanat,” a spus Meschke, joi, la Singapore.


O incetinire a comenzilor de vehicule electrice a pus sub semnul intrebarii daca Uniunea Europeana este pe cale de eliminare treptata, care reprezinta unul dintre cele mai ambitioase eforturi de reducere a emisiilor de carbon.


Consumatorii din regiune au fost descurajati de lipsa retelelor de incarcare fiabile, preturile persistente ridicate si retragerea stimulentelor pentru vehicule electrice. Regatul Unit si-a amanat deja interzicerea planificata a noilor modele pe benzina si diesel cu cinci ani, pana in 2035.


In timp ce producatorii de vehicule electrice premium si de lux pot lucra fara subventii, taierea acestora din segmentul de volum este gresita, a spus Meschke, care a vorbit in marginea dezvaluirii SUV-ului electric Macan de la Porsche, care a intarziat mult timp.


Sursa: carbuyer.com.sg


„Trebuie sa vedem cat de abrupta este curba de accelerare in urmatorii ani”, a spus Meschke. „Daca avem o situatie ca acum, cu o anumita reticenta de a cumpara masini electrice in Europa, atunci poate ca subventiile vor reveni”.


Anul trecut, in saptamanile inainte ca UE sa adopte planul de eliminare treptata a noilor vehicule cu motor cu combustie, Germania a refuzat sa sustina impulsul, cerand ca Bruxelles-ul sa protejeze si vehiculele care functioneaza cu combustibili electronici, o tehnologie sustinuta de Porsche.


Producatorul de masini de lux s-a alaturat in 2022 unui grup de investitori care pariau 260 de milioane de dolari pe o startup care construieste o fabrica de e-combustibili in Chile.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA