Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Modelele Toyota Europa, afectate de problema testelor diesel in Europa

Livrarile in Europa vor fi suspendate pentru unele pickup-uri Hilux, SUV-uri Land Cruiser si SUV-uri Lexus LX echipate cu motoare diesel furnizate de Toyota Industries.



Sursa: carsguide.com.au


Livrarile mai multor modele Toyota si Lexus vandute in regiunea europeana a producatorului auto au fost suspendate dupa ce au fost gasite nereguli la testele de certificare pentru motoarele diesel de catre o companie afiliata.


Vehiculele afectate au folosit motoare Toyota 1GD de 2,8 litri diesel, 2GD de 2,4 litri diesel si F33A de 3,3 litri diesel. Modelele vandute in regiunea Toyota Europa, care include Eurasia, Israel si Turcia, sunt pickup-ul Toyota Hilux, Toyota Land Cruiser 200 si 300 si Lexus LX 500d, a declarat luni, un purtator de cuvant al Toyota Motor Europe pentru Automotive News Europe.


Urmatoarea generatie Land Cruiser nu este afectata, a spus purtatorul de cuvant.


Vehiculele aflate in stoc si in tranzit pot fi in continuare cumparate si livrate, a spus purtatorul de cuvant.


Motoarele au fost folosite in vehicule vandute aproximativ cu inceputul anului 2020. Toyota a declarat pentru Reuters ca aproximativ 84.000 de vehicule vandute sub 10 coduri de identificare au fost afectate in intreaga lume.


Cele mai recente probleme, de data aceasta care implica certificarea produsului la Toyota Industries, care a produs motoarele, urmeaza scandalurile anterioare de testare la producatorul de mini-masini Toyota Daihatsu si afiliatul de camioane Hino Motors.


Sursa: motor1.com


Toyota Motor a spus intr-un comunicat de presa ca problema a implicat modul in care a fost masurata puterea de productie de Toyota Industries.


„In timpul testarii de certificare, performanta de putere a motoarelor a fost masurata folosind ECU cu software care difera de cel utilizat pentru productia de masa, astfel incat rezultatele sa poata masura pentru a face ca valorile sa para mai fluide cu mai putine variatii”, se spune in comunicat. Toyota a spus ca nu a existat niciun impact asupra emisiilor, sigurantei sau valorilor reale ale cuplului sau cailor putere.


Toyota Europe a spus ca vehiculele aflate deja in mainile clientilor „nu ar trebui sa fie afectate de aceasta neregula”.


Modelele Hilux vandute in Europa sunt construite in Africa de Sud si Thailanda, in timp ce Land Cruiser si SUV-urile Lexus sunt exportate din Japonia.


Toyota a vandut anul trecut 23.988 Land Cruiser si 60.922 Hilux in Europa, in timp ce Lexus a vandut 2.795 LX, conform producatorului auto, dar nu toate au folosit motoarele afectate.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA