Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai va lansa un mini EV Casper de 20.000 de euro in Europa

Hyundai Casper va fi un rival cu vehiculele electrice low-cost de la Renault, Stellantis si VW.




Sursa: motortrend.com


Hyundai va lansa anul acesta o versiune complet electrica a mini-crossover-ului Casper in Europa, care s-ar putea vinde cu mai putin de 20.000 de euro, potrivit rapoartelor.


Casper s-ar alatura unui val de vehicule electrice mici si mini vandute in prezent in regiune sau planificate pentru Europa, inclusiv Dacia Spring construita in China, Twingo electric de la Renault si Citroen e-C3.


De asemenea, EV-ul ar oferi lui Hyundai un rival pentru masinile electrice low-cost lansate in Europa de producatorii de automobile chinezi precum MG Motors si BYD de la SAIC.


O persoana familiarizata cu planurile Hyundai a declarat pentru Automotive News Europe ca masina este de asteptat sa fie prezentata in Europa in al treilea trimestru, primele livrari incepand pana la sfarsitul anului. Un raport publicat in ziarul sud-coreean Chosun Daily spunea ca productia Casperului complet electric va incepe in iulie.


Vehiculele electrice viitoare includ Renault 5, mai multe modele de la marcile Grupului Volkwagen, inclusiv o potentiala masina bazata pe Twingo si un Fiat Panda electric cu baterie. Aceste masini ar avea un pret de pornire de 25.000 de euro sau mai putin.


Casper este vandut in Coreea de Sud cu un motor pe benzina cu trei cilindri de 1,0 litri, varianta care nu va fi vanduta in Europa. Se bazeaza pe aceeasi platforma ca si minicarul i10 care este construit in Turcia si vandut in Europa.


Casperul complet electric va fi exportat de la fabrica Gwangju din Coreea de Sud, unde va fi produs alaturi de versiunea pe benzina.


Casper vandut in Coreea de Sud are 3.595 mm lungime, 1.595 mm latime si 1.575 mm inaltime. Dimensiunile sale sunt stabilite pentru a respecta reglementarile pentru „masinile usoare”, care se bucura de avantaje fiscale.



Sursa: drive.com.au


Fotografii ale unui Casper camuflat in test drive in Suedia arata o masina care este cu 200-250 mm (opt pana la 10 inci) mai lunga decat versiunea coreeana, pentru a raspunde mai bine nevoilor clientilor europeni.


Potrivit raportului Chosun Daily, Casper EV va avea o baterie cu litiu fier fosfat (LFP) mai putin costisitoare, cu o autonomie de la 200 km pana la 300 km (125 pana la 187 mile).


Cel mai putin costisitor vehicul electric al Hyundai din Europa este SUV-ul mic Kona, care incepe de la 36.400 de euro in Germania.


Lionel Keogh, seful Hyundai Franta, a declarat pentru revista franceza Auto Moto ca Casper EV va avea un pret de aproximativ 20.000 de euro si va concura cu Dacia Spring si Citroen e-C3.


Directorul de marketing al Hyundai Motor Europe, Andreas-Christoph Hofmann, a declarat pentru Automotive News Europe in 2022 ca „Toata lumea din industrie stie ca tinta acestui tip de vehicul este de 20.000 de euro”.


Directorul Hyundai Europe, Michael Cole, a declarat anul trecut pentru Automotive News Europe ca Hyundai va incerca sa-si pastreze baza de clienti atat in ​​segmentele de mini-masini, cat si de masini mici unde vinde i10 si i20 hatchback cu un vehicul care acopera ambele segmente, ca o fuziune a companiei.


Hyundai a vandut 68.653 i20 si 63.019 i10 in Europa in 2023, conform cifrelor Dataforce.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA