Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Fabrica Tesla din Germania a produs 6.000 de masini intr-o saptamana

Tesla asteapta aprobarea unei cereri de dublare a capacitatii fabricii din Germania la 1 milion de masini anual.



Sursa: nytimes.com


Fabrica germana a Tesla a produs pentru prima data 6.000 de masini intr-o saptamana, cu putin timp inainte de a opri productia la sfarsitul lunii ianuarie din cauza lipsei de componente, a declarat directorul fabricii pentru ziarul german Tagesspiegel.


„Am depasit aceasta piatra de hotar”, a spus directorul Andre Thierig, citat in interviu, adaugand ca oprirea productiei de doua saptamani, pe care a atribuit-o componentelor lipsa din cauza atacurilor militantilor Houthi asupra navelor din Marea Rosie,nu a avut impact asupra fabricii sau a ritmului cresterii productiei.


Cu toate acestea, producatorul de automobile, care acum are aproximativ 12.500 de angajati la fabrica sa din Germania, din martie anul trecut a trecut la cresterea productiei saptamanale, potrivit propriilor declaratii.


Tesla a crescut productia la 5.000 de unitati pe saptamana in martie de la 2.000 de unitati pe saptamana in octombrie, potrivit declaratiilor de pe retelele sale de socializare, dar nu a furnizat o actualizare a productiei de atunci.


Producatorul auto asteapta aprobarea unei cereri de dublare a capacitatii fabricii la 1 milion de masini anual, cu o consultare a cetatenilor din vecinatatea fabricii, pentru a stabili daca comunitatea ii va permite sa taie aproximativ 70 de hectare (173 de acri) de padure in Gruenheide, langa Berlin, pentru a face loc expansiunii.


Sursa: reuters.com


Thierig, care a fost citat de Tagesspiegel, a confirmat ca producatorul auto va relua productia dupa scurta oprire din 12 februarie, asa cum era planificat, spunand ca lanturile de aprovizionare sunt din nou „intacte”.


Tesla a avut „certitudinea necesara ca toate piesele de productie necesare erau disponibile in numar suficient pentru a reporni productia in totalitate”, a spus acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA