Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Opel reduce productia de crossover Grandland la fabrica germana

Opel reduce productia lui Grandland din cauza cererii mai scazute.



Sursa: motor1.com


Cu o schimbare de model, unii clienti asteapta succesorul lui Grandland, ceea ce scade cererea pentru modelul actual.


Uzina Stellantis din Eisenach, Germania, care construieste crossover-ul, va avea opt zile de lucru cu un program scurt in aceasta luna, a declarat un purtator de cuvant al companiei pentru Automotive News Europe publicatiei Automobilwoche.


Cu o schimbare de model, unii clienti asteapta succesorul lui Grandland, ceea ce scade cererea pentru modelul actual.


Productia urmatorului Grandland, care va fi disponibil ca versiune complet electrica, este programata sa inceapa in a doua jumatate a anului. Opel investeste peste 130 de milioane de euro (140 de milioane de dolari) in fabrica pentru productia sa.


Actualul Grandland a fost lansat in 2017 si a fost dezvoltat in comun de General Motors si PSA Group pe platforma EMP2. Este disponibil cu un sistem de propulsie hybrid plug-in, precum si cu motoare pe benzina si diesel.


Urmatorul Grandland va fi primul model Opel pe platforma STLA Medium „BEV-centric” a Stellantis, care va sprijini modelele cu o autonomie electrica de pana la 700 km (440 mile). Va fi un model frate al lui Peugeot 3008 , construit in Sochaux, Franta.


Un alt motiv al cererii in scadere pentru Grandland este intreruperea subventiilor pentru hybridele plug-in, care au afectat varianta populara.


Sursa: automobiledimension.com


Opel se asteapta sa lucreze in continuare la Eisenach in prima jumatate a anului.


Anul acesta, Opel spera sa se alature altor producatori de automobile europeni in lansarea de vehicule electrice mici la preturi accesibile pentru a contracara concurenta producatorilor de automobile chinezi, vizand un pret de aproximativ 25.000 de euro (26.967 USD) fara stimulente incepand cu 2026.


Opel si-a stabilit obiectivul de a vinde numai vehicule complet electrice, pana in 2028.


Grandland a fost al patrulea bestseller al Opel in 2023, cu 44.034 de unitati vandute, in scadere de la 38.436 de unitati in 2022, potrivit cercetatorului de piata Dataforce.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA