Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Managerul VW spune ca fabrica de baterii din Valencia s-ar putea lupta cu o cerere slaba

VW planuieste o fabrica de celule de 3,2 miliarde de dolari langa Valencia.



Sursa: electrive.com


Efortul Grupului Volkswagen de a produce baterii si vehicule electrice in Spania ar putea fi afectat de cererea locala slaba, potrivit directorului sau de conducere din tara.


Producatorul auto a inceput lucrarile la o fabrica de celule de 3 miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari) langa Valencia, chiar daca clientii spanioli nu au adoptat inca pe deplin vehiculele electrice, a declarat Wayne Griffiths.


„De anul viitor, aproape jumatate din compania mea va produce vehicule electrice”, a declarat Griffiths pentru Bloomberg, in timpul unui eveniment din industrie de la Madrid. „Nu exista inca o piata pentru asta in Spania, asta ma ingrijoreaza.”


VW investeste peste 7 miliarde de euro pentru a infiinta un lant de aprovizionare cu baterii in Spania si pentru a produce vehicule electrice compacte pentru marcile sale.


Seat a avut succes cu modelele cu motor cu combustie, inclusiv hatchback-ul Ibiza si marca sa sportiva Cupra, care se vinde bine si in afara Spaniei.


O parte cheie a impulsului spaniol al VW este cea de-a treia fabrica de celule a companiei, construita in Sagunto, langa Valencia, iar productia urmeaza sa inceapa pana in 2026.


Insa cererea de vehicule electrice s-a racit in regiune, rivalii chinezi si Tesla expunand slabiciunile competitive ale producatorilor auto din Europa.


VW a pus planurile de a-si lista afacerea cu baterii pe piata, dupa ce problemele au diminuat perspectivele unitatii.


Situatia este deosebit de grava in Spania, unde adoptarea tehnologiei bateriilor a urmat tarile vecine.


Sursa: reuters.com


 


Masinile complet electrice au reprezentat 5,6% din vanzarile de vehicule noi anul trecut, comparativ cu 15% in Uniunea Europeana.


Un obstacol cheie in calea adoptarii pe scara larga este pretul, spaniolul mediu doreste sa cheltuiasca putin sub 28.000 de euro pentru o masina noua, potrivit unui sondaj efectuat de consumatori  si foarte putine modele electrice sunt oferite sub acest pret.


Printre acestea se numara MG ZS de fabricatie chinezeasca, un SUV compact care incepe de la 20.480 de euro. In decembrie, modelul, inclusiv versiunea sa mai ieftina pe benzina, a ocupat fruntea clasamentului de vanzari al Spaniei.


Seat va produce vehicule electrice compacte pentru mai multe marci, inclusiv Cupra, incepand din 2025.


„Sunt foarte ingrijorat”, a spus Griffiths. „Anul viitor voi face masini electrice, dar pentru ce? Daca este doar 5% din piata.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA