Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Aston Martin amana lansarea primului sau EV

Aston Martin intentioneaza sa lanseze patru noi masini complet electrice folosind tehnologia Lucid Group pentru a le imbunatati performanta.



Sursa: topgear.com


Aston Martin a respins planurile de a lansa primul sau vehicul electric cu baterie cu un an din cauza lipsei cererii .


Compania a spus ca acum se asteapta sa lanseze masina in 2026, de la planurile anterioare de lansare anul viitor.


Aston Martin este cel mai recent producator auto care a respins obiectivele de electrificare, deoarece investitiile in capacitate si tehnologie au depasit cererea de vehicule electrice.


In iunie anul trecut, producatorul auto britanic a declarat ca va lansa patru noi masini complet electrice in patru ani, incepand din 2025, folosind tehnologia Lucid Group, sustinuta de Arabia Saudita, pentru a le imbunatati performanta.


„Cererea consumatorilor (pentru BEV), cu siguranta la un pret Aston Martin, nu este ceea ce credeam ca va fi acum doi ani”, a declarat presedintele executiv Lawrence Stroll miercuri, in timp ce compania si-a publicat rezultatele pentru 2023.


Stroll a spus ca exista „o cerere mult mai mare” pentru vehicule hybrid plug-in, in special pentru o companie precum Aston Martin, deoarece oamenii „vor electrificare… dar sa aiba in continuare senzatia si zgomotul masinii sport”.


Stroll, care a minimizat preocuparile legate de concurenta producatorului chinez de vehicule electrice BYD, a adaugat ca este multumit de tehnologia bateriei si platformele disponibile companiei.


Primul supermasina hybrid de la Aston Martin, Valhalla, este pe cale sa intre in productie in acest an.


Aston Martin a angajat 2 miliarde de lire sterline (2,53 miliarde de dolari) pentru tehnologiile avansate in urmatorii cinci ani, investitiile sale trecand de la motorul cu ardere interna la tehnologia BEV. Compania a spus ca se asteapta sa investeasca 350 de milioane de lire sterline in dezvoltarea de noi produse in acest an.


In timp ce producatorii auto si furnizorii pariaza pe cererea viitoare de vehicule electrice, investitiile in dezvoltarea capacitatii si a tehnologiei au depasit cererea reala de vehicule electrice, determinand producatorii de masini sa reajusteze planurile de productie. Mercedes-Benz la inceputul acestei luni si-a amanat obiectivul de electrificare cu cinci ani si a asigurat investitorii ca va continua sa-si imbunatateasca modelele de motoare cu ardere.


Sursa: carandbike.com


Stroll a spus ca Aston Martin a crescut productia noii masini sport DB12 mai lent decat se astepta, in parte din cauza intarzierilor in aprovizionare si a problemelor cu sistemul de infotainment reamenajat.


Compania este acum la productia maxima de DB12 si este vanduta pana la sfarsitul celui de-al treilea trimestru. Pana la sfarsitul lunii martie, compania se asteapta sa aiba registre complete de comenzi pentru model in restul anului.


Sustinut de vehiculul sau de top hipermasina Valkyrie de 3 milioane de dolari, Aston Martin si-a vazut cresterea pretului mediu general de vanzare cu 15% anul trecut, a declarat directorul financiar Doug Lafferty.


Compania si-a lasat neschimbate ghidurile pentru acest an, spunand ca va continua sa tinteasca o marja bruta de 40%, fluxul de numerar liber devenind pozitiv in a doua jumatate a anului.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA