Aproape Masini

Acum avem si magazin online

MG se asteapta la o crestere mare a vanzarilor in Europa prin cererea MG3

Marca chineza MG  a vandut anul trecut 231.684 de masini in Europa iar MG3 este un jucator important pe piata.



Sursa: mg.co.uk


 


MG intentioneaza sa creasca vanzarile la peste 300.000 in Europa in 2024, dupa lansarea noului sau automobil hybrid MG3 de dimensiuni mici, a declarat producatorul.


Producatorul auto chinez a vandut 231.684 de masini in Europa anul trecut, dublu fata de anul anterior, din cauza cererii puternice pentru versiunile electrice compacte MG4 si pe benzina ale celui mai bine vandut SUV mic ZS, potrivit datelor analistului de piata Dataforce.


Lansarea noului MG3 ofera brandului detinut de SAIC un concurent in segmentul crucial de masini mici pe toate pietele sale europene, pentru prima data. MG3 este vandut doar in Marea Britanie.


Modelul suplimentar va duce MG peste 300.000 de vanzari in acest an, a declarat Pedro Garcia, seful MG Spania si, de asemenea, responsabil pentru strategia de vanzari in toata Europa.


MG ZS a fost cea mai vanduta masina din Spania in decembrie anul trecut, in timp ce SUV-ul compact HS a fost vanzatorul nr. 4 in Marea Britanie in ianuarie. „Cresterea noastra a fost cu adevarat spectaculoasa”, a declarat Garcia pentru Automotive News Europe, in timpul salonului auto de luni, unde MG a dezvaluit noul MG3.


MG a fost al 20-lea cel mai mare brand din Europa anul trecut, conform cifrelor Dataforce, terminand inaintea Cupra, Suzuki, Mini si Mazda.


O crestere la 300.000 ar depasi Volvo si Nissan, pe baza cifrelor din 2023. MG este in prezent cel mai mare brand chinezesc din Europa.


Sursa: topgear.com


MG3 va fi disponibil ca model hybrid costand initial de la mai putin de 20.000 de euro (21.663 de dolari), a spus Garcia. Mai tarziu, in cursul anului, MG va lansa un model pe benzina mai ieftin, cu transmisie automata sau manuala.


MG a crescut partial ca urmare a preturilor competitive, care a cucerit clientii de la marci europene si japoneze cu buget redus.


Vanzarile ZS in Spania, de exemplu, au fost propulsate de preturi incepand de la 15.000 de euro, facandu-l cel mai ieftin SUV mic disponibil acolo. MG3 care iese din Marea Britanie este una dintre cele mai ieftine masini din tara, cu 14.320 de lire sterline (18.100 USD/16.740 EUR).


MG s-ar putea confrunta cu taxe de import mai mari daca Uniunea Europeana constata ca producatorilor de automobile chineze li s-a oferit un avantaj nedrept din subventiile mari de stat.


Este de asteptat ca ancheta sa se incheie in mai si ar putea duce la cresterea tarifelor vamale de la 10% la importurile de automobile din China la 25%.


Rezultatul investigatiei UE „nu va afecta strategia noastra si angajamentul nostru pe termen lung fata de propunerea noastra de valoare”, a spus Garcia.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA