Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Nvidia ofera noi parteneriate auto generate de AI

Companiile folosesc AI pentru a consolida asistentii vocali si alte raspunsuri, iar Nvidia este lider de piata.



Sursa: electrek.co


Arhitectura de calcul Nvidia sta la baza mai multor experiente noi in vehicul, inclusiv asistenti vocali avansati, a anuntat compania la GTC, o conferinta globala de AI pe care o gazduieste aici.


Cerence, Wayve, Li Auto, Nio, Geely, SoundHound AI, Lenovo si alte companii proiecteaza interfete de utilizator care incorporeaza AI generativa, tipul de inteligenta din spatele chatbot-urilor precum ChatGPT. Hardware-ul si software-ul Nvidia permit acest continut partial prin modele de limbaj mari, care invata sa recunoasca tiparele de date pentru a instrui instrumente, inclusiv asistenti vocali.


Automotive AI „permite generarea rapida de continut, toate tipurile de intrari si iesiri, text, imagini, animatie video audio”, a declarat Danny Shapiro, vicepresedintele Nvidia pentru automobile. Aceste sarcini de lucru AI generative „sunt capabile sa deblocheze tot felul de noi posibilitati, interfete si aplicatii”.


Noile parteneriate ale Nvidia sugereaza ca industria auto isi intensifica utilizarea inteligentei artificiale dincolo de aplicatiile mai complexe ale autonomiei si tehnologiei avansate de asistenta a soferului. Companiile folosesc AI pentru a imbunatati interactiunile cu vehiculul prin imbunatatirea asistentilor vocali si a altor raspunsuri.


Shapiro a spus ca Nvidia a abordat nevoia de „putere de calcul sporita” pentru a gestiona procesarea senzorilor si a rula modele de limbaj mari. Companiile folosesc cantitati mari de informatii pentru instruire, inclusiv propozitii scrise de oameni, pentru a permite un raspuns mai natural la intrebarile soferilor.


Instrumentele AI din vehicul pot imbunatati siguranta, confortul si divertismentul, a spus Shapiro. Tehnologia foloseste „recunoasterea de baza a vorbirii, executia comenzilor” si invatarea profunda „pentru a intelege si procesa propozitii si instructiuni foarte complexe in interiorul masinii”, a spus el.


Sursa: auto.economictimes.indiatimes.com


Wayve, de exemplu, foloseste platformele Nvidia pentru a sustine un „comentator” vehicul care foloseste un limbaj natural pentru a explica actiunile tehnologiei de asistenta a soferului soferului si pasagerilor.


Li Auto a dezvoltat Mind GPT, un model care sta la baza unui asistent vocal care poate intelege diferite dialecte si care poate fi activat fara cuvinte de trezire, cum ar fi „Hei, Siri”. Instrumentele Nvidia stau la baza acestei tehnologii.


Intr-un alt parteneriat Nvidia, SoundHound dezvolta o interfata vocala in vehicul care va fi disponibila chiar si atunci cand vehiculul este offline si nu este conectat la cloud. Utilizatorii vor putea pune intrebari despre depanare, iar sistemul va raspunde cu raspunsuri construite din manualul vehiculului si alte informatii.


Experientele in masina activate de AI vor ajuta vehiculele sa evolueze in „insotitori inteligenti”, a spus Shapiro. „Masinile viitorului vor fi mult mai mult decat simple moduri de transport”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA