Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CEO-ul Cupra confirma intrarea pe piata SUA pana in 2030

Wayne Griffiths, CEO-ul marcilor Seat/Cupra ale Grupului VW, a declarat ca va vinde doua BEV, SUV-ul compact Formentor de urmatoarea generatie si un model mai mare, in SUA.



Sursa: thetimes.co.uk


Vanzarile din SUA vor incepe pe coastele de est si de vest, a declarat Griffiths joi la conferinta de presa anuala a Seat/Cupra din Barcelona. Va exista un „nou model de distributie”, a spus el, fara a oferi detalii.


Griffiths a declarat in septembrie la Salonul auto de la Munchen despre Cupra, care face parte din Grupul Volkswagen, ca ia in considerare o intrare in SUA . Grupul VW vinde acolo marca VW, precum si marci premium si de lux, inclusiv Audi, Bentley, Lamborghini si Porsche. De asemenea, lanseaza marca Scout, axata pe camioane si SUV.


Cupra, initial o varianta de performanta a modelelor Seat, a devenit o marca de sine statatoare in 2018 sub fostul CEO Seat, Luca de Meo, acum CEO al Grupului Renault.


Urmatoarea generatie Formentor va fi lansata spre sfarsitul deceniului si va fi unul dintre cele mai importante produse ale marcii, a spus Griffiths. Acesta va fi construit pe viitoarea platforma VW Group SSP, a mai adaugat el.


Locatia de productie nu a fost decisa, dupa declaratiile lui Griffiths, adaugand ca si-ar dori ca acesta sa fie construit in fabrica Seat din Martorell, langa Barcelona.


O versiune noua a actualului Formentor va fi dezvaluita in cateva saptamani la Madrid. Formentor a reprezentat mai mult de jumatate din vanzarile globale ale Cupra in 2023, potrivit Seat: 120.000 de unitati au fost vandute la nivel mondial, dintr-un total de 230.000 pentru marca (o crestere de 50%  fata de 2022).


Sursa: cupraofficial.ro


Al doilea model Cupra pentru piata americana, un SUV crossover mai mare decat Formentor, va fi produs la fabricile Grupului Volkswagen din regiunea Americii de Nord, inclusiv in Mexic, a spus Griffiths.


Cupra lanseaza trei modele noi pana la sfarsitul anului 2025. Vanzarile vor incepe pana la sfarsitul lunii iunie pentru Tavascan, un SUV electric de dimensiuni medii construit in China. Acesta va fi urmat in al treilea trimestru al acestui an de crossover-ul bazat pe Terramar ICE, care va fi construit in fabrica Audi din Gyor, Ungaria, alaturi de un model frate al Grupului VW, Audi Q3. La sfarsitul anului 2025, Cupra va dezvalui Raval, un hatchback electric mic care va fi lansat in prima jumatate a anului 2026.


Raval va fi primul dintre cele patru BEV-uri mici ale grupului VW, sustinute de o versiune scurtata a platformei MEB. Versiunea Raval si VW, ID2, va fi asamblata in Martorell, SUV-ul Skoda Epiq si un SUV inca nenumit VW vor fi construite in fabrica VW din Pamplona, ​​Spania.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA