Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Leapmotor din China va construi un vehicul electric mic in fabrica poloneza Stellantis

Stellantis detine drepturi exclusive de a construi, exporta si vinde produse Leapmotor in afara Chinei, o premiera pentru un vechi producator auto occidental.



Sursa: arenaev.com


Vehiculele electrice Leapmotor vor fi construite la uzina Tychy a partenerului Stellantis din Polonia, au declarat pentru Reuters doua persoane apropiate subiectului.


Productia mini-car electrice cu baterie T03 de la Leapmotor ar putea incepe inainte de sfarsitul lunii iunie, folosind tehnica semi-knocked down (SKD) care implica transformarea kiturilor partial asamblate in vehicule finite.


Tychy va asigura costuri reduse pentru un produs conceput pentru a fi accesibil pentru o gama larga de clienti.


Stellantis a ales site-ul pentru partenerul sau ca parte a unui joint venture cu care companiile au convenit anul trecut.


Situat in sudul Poloniei, Tychy este o unitate istorica Fiat. Fabrica produce mai multe vehicule Stellantis, inclusiv versiuni pe benzina si hybrid ale Fiat 500, Fiat 600, Jeep Avenger si noul Alfa Romeo Milano, programate sa fie prezentate luna viitoare.


Cu o autonomie de 280 km (174 mile), T03 este deja importat pe unele piete europene, inclusiv Franta, cu preturi incepand de la aproximativ 20.000 de euro (21.642 USD). Modelul se ofera sa ajute Stellantis sa-si imbunatateasca ofertele de vehicule electrice low-cost si sa concureze cu Dacia Spring de la Renault si Seagull de la BYD.


Stellantis a fost de acord in octombrie sa cumpere un pachet de 21% din Leapmotor pentru 1,5 miliarde de euro. Ca parte a acordului, cei doi producatori de automobile au anuntat, de asemenea, o asociere in participatie, care acorda lui Stellantis drepturi exclusive de a construi, exporta si vinde produse Leapmotor in afara Chinei, o premiera pentru un producator de automobile occidental.


Un organism de reglementare chinez a aprobat luna aceasta societatea in comun, in care Stellantis detine o participatie de 51%.


Leapmotor a declarat luna aceasta ca echipa executiva a joint-venture-ului este in vigoare si ca vanzarile unui alt model, SUV-ul C10, primul EV Leapmotor conceput special pentru pietele de peste mari, vor incepe in curand in Germania, Franta, Italia si Spania.


Producatorii de automobile chinezi aduc in Europa o serie de modele de vehicule electrice cu costuri mai mici, ceea ce a stimulat o cursa a producatorilor de automobile europeni pentru a dezvolta vehicule electrice mai accesibile.


Sursa: auto.economictimes.indiatimes.com


Tensiunile comerciale sunt mari intre China si Uniunea Europeana, care investigheaza daca producatorii chinezi de vehicule electrice beneficiaza de subventii guvernamentale nedrepte.


Producatorii chinezi cauta, de asemenea, sa construiasca fabrici de asamblare in Europa. BYD a anuntat ca va construi o fabrica in Ungaria, in timp ce rivalul Chery Auto evalueaza optiuni pentru o investitie similara, inclusiv posibil in Italia si Spania.


CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat luna trecuta ca producatorul auto ar putea construi vehicule electrice bazate pe Leapmotor in Europa, America de Nord sau alte piete unde are nevoie de modele la preturi competitive pentru a concura cu producatorii chinezi de vehicule electrice.


Stellantis inca evalueaza daca sa construiasca vehicule electrice Leapmotor mai mari decat T03 la fabrica sa din Mirafiori din Torino, au declarat surse pentru Automotive News Europe.


Stellantis are in vedere construirea a pana la 150.000 de modele Leapmotor EV pe an in Mirafiori, a informat Automotive News Europe luna trecuta. Fabrica produce in prezent modele Maserati de volum redus si hatchback-ul electric cu baterie Fiat 500e de nisa.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA