Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault in discutii avansate cu partenerii pentru reciclarea bateriilor EV

Exista ingrijorari tot mai mari cu privire la dependenta puternica a Europei de China pentru materialele bateriilor iar Renault vrea se pregateasca.



Sursa: renaultgroup.com


Renault se afla in discutii avansate cu potentiali parteneri pentru a extrage si recicla litiu si alte metale din bateriile uzate pentru vehicule electrice, a spus un director al companiei, deoarece incearca sa refoloseasca mai mult din materiile prime strategice.


In timp ce reciclarea pieselor auto este din ce in ce mai comuna, Renault isi propune sa fie primul producator auto european care recicleaza si bateriile la scara industriala.


„In Europa, in prezent, nu exista nimeni care poate pretinde ca recicleaza bateriile uzate intr-o bucla inchisa pentru a reproduce nichel, cobalt si litiu pentru a face baterii noi”, a declarat Jean-Philippe Bahuaud, CEO al „The Future Is Neutral” (TFIN), unitatea de mediu a Renault.


Discutiile cu companiile specializate care pot fi partenere pentru reciclare sunt intr-un stadiu „avansat”, a spus el intr-un interviu inaintea conferintei ChangeNOW de la Paris, saptamana aceasta.


Majoritatea metalelor utilizate in bateriile care alimenteaza vehiculele electrice sunt extrase si procesate in afara Europei si exista preocupari tot mai mari cu privire la dependenta puternica a regiunii de China pentru materiale.


Exista, de asemenea, economii semnificative de costuri de facut din recuperarea metalelor, care reprezinta pana la 70% din costul unei baterii. Bateriile, la randul lor, reprezinta pana la 40% din costul vehiculului.


Miner Eramet intentioneaza, de asemenea, sa construiasca o instalatie de reciclare a bateriilor cu compania de deseuri Suez, in portul Dunkerque din nordul Frantei, pentru a incepe operatiunile anul viitor. O decizie finala de investitie este inca in asteptare.


Sursa: france24.com


Pionier in vehiculele electrice cu partenerul Nissan in ultimul deceniu, Renault a fost depasit de Tesla si de mai multe marci chineze.


Cu toate acestea, marcile sale Renault si Dacia sunt inca printre marcile de top pe piata europeana de vehicule electrice. In aprilie, va opri productia de vehicule noi la fabrica sa din Flins din vestul Parisului si va trece complet la productia de componente auto partial reciclate si vehicule reconditionate.


Bahaud se asteapta ca Flins sa repare 9.000 de baterii in acest an.


Renault vinde bateriile si alte piese reconditionate, cum ar fi motoarele electrice si incarcatoarele, cu o reducere de 30% la produse noi. Afacerea TFIN vizeaza vanzari de 2,3 miliarde de euro (2,49 miliarde de dolari) si o marja operationala de peste 10% pana in 2030.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA