Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW va forma o societate mixta SDV cu Tata Technologies din India

JV realizat impreuna cu Tata Technologies va contribui la extinderea strategica a BMW a capabilitatilor de codificare software in huburile sale IT globale.



Sursa: carsales.com.au


BMW Group si Tata Technologies vor forma o societate in comun pentru a dezvolta software pentru automobile, inclusiv solutii pentru vehicule definite de software (SDV) pentru vehiculele BMW, au spus companiile.


BMW a spus ca afacerea va valorifica expertiza Tata Technologies in inginerie digitala si fondul de talente din India pentru a contribui la extinderea strategica a BMW a capabilitatilor de codificare software in huburile sale IT globale.


In software-ul auto, accentul se va pune pe conducerea automata, infotainment si serviciile digitale, a spus BMW intr-un comunicat de marti. In IT-ul de afaceri, accentul va fi pus pe digitalizarea si automatizarea dezvoltarii, productiei si vanzarilor de produse.


JV le va oferi inginerilor de software indieni „sansa de a modela experiente auto premium de ultima generatie in domenii viitoare, cum ar fi conducerea extrem de automatizata si inteligenta artificiala”, a declarat Christoph Grote, seful de software si arhitectura E/E al BMW.


BMW si Tata Technologies vor detine fiecare cate 50% din noua companie.


JV-ul va incepe operatiunile cu 100 de angajati si acesta va creste la un numar de patru cifre in urmatorii ani. Unitatea va avea sediul in India, cu locatii in Pune, Bangalore si Chennai.


BMW a spus ca are hub-uri IT si software in Germania, SUA, Africa de Sud, India, Portugalia si China, creand pana la 140.000 de versiuni de software pe zi pentru software-ul sau ECU.


Sursa: indianstartupnews.com


BMW are o fabrica de productie in orasul Chennai, din sudul Indiei, si isi obtine motoarele in tara de la Force Motors, in timp ce TVS Motor ajuta la construirea motocicletelor companiei germane.


Tata Technologies, o unitate a Tata Motors, cel mai mare producator auto din India dupa venituri, ofera servicii de inginerie si tehnologie companiilor de masini auto, aerodinamice si grele, inclusiv Honda, Ford si Airbus.


Compania a devenit publica in noiembrie anul trecut pentru a deveni prima companie Tata Group care a lansat o oferta publica initiala in aproape doua decenii. Actiunile sale s-au dublat de la pretul de listare.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA