Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault incepe dezvoltarea noului Twingo

Renault preconizeaza un inceput de productie in 2026 este vizat pentru EV entry-level care poate fi dezvoltat impreuna cu VW si care va fi baza noului Twingo.



Sursa: ev-database.org


Renault va incepe lucrarile de inginerie la o versiune mai accesibila a modelului sau electric Twingo luna aceasta, au declarat doua surse pentru Reuters, productia fiind vizata in doi ani, deoarece incearca sa evite concurenta intensa a rivalilor chinezi.


„Conceptul de inghetare” pentru urmatoarea generatie de Twingo, in care schita vehiculului este validata si stabilita, a avut loc saptamana trecuta, au spus cele doua surse familiare cu problema. Acestia au refuzat sa fie identificati deoarece procesul este confidential.


Ampere, unitatea EV a Renault, va incepe acum sa aleaga furnizorii, sa creeze prototipuri si sa scaleze productia, a adaugat una dintre surse.


Renault a lucrat la reducerea timpului sau de dezvoltare de la media pe cinci ani pentru producatorii de masini vechi. A dezvoltat Megane complet electric in patru ani si R5 electric, care va fi pus in vanzare anul acesta, in trei ani.


Pentru a accelera lansarea Twingo, inginerii vor reduce numarul de piese cu 20%, folosind componente mai generice si favorizand piesele disponibile la furnizori, a declarat luna trecuta Gilles Le Borgne, seful departamentului de tehnologie la Renault, pentru ziarul francez Les Echos.


O a treia sursa, constienta si de planurile Renault de a produce in masa noul Twingo in 2026, a spus ca modelul va fi construit in Novo Mesto, Slovenia, unde este produsa generatia actuala Twingo ZE, complet electric.


Peste 4 milioane de Twingo, inclusiv versiuni pe combustibili fosili si electrice, au fost vandute in ultimii 30 de ani.


Sursa: carmagazine.co.uk


Producatorii de automobile din China, cei mai importanti producatori mondiali de vehicule electrice, fac incursiuni rapide pe piata europeana , facand presiuni pe companiile existente precum Renault sa reduca costurile si sa accelereze timpul necesar pentru a aduce pe piata un nou model.


Producatorii chinezi de vehicule electrice au redus timpul de dezvoltare pentru vehicule noi la o medie de 2,5 ani, aproximativ jumatate din timpul de care au nevoie in mod traditional producatorii auto.


Producatorii de automobile europeni urmaresc sa produca vehicule electrice mai mici, care se vand sub 20.000 de euro (21.572 dolari), pentru a-i ajuta sa concureze cu marci chineze precum BYD.


Renault doreste sa colaboreze cu alti producatori de automobile pentru a reduce in continuare costurile si este in discutii cu Volkswagen despre dezvoltarea la comun a platformei Twingo.


In martie, CEO-ul marcii Volkswagen, Thomas Schaefer, a declarat ca producatorul auto lucreaza la optiuni pentru un vehicul electric de baza pentru lansare pana in 2027, inclusiv colaborarea cu partenerii. Se asteapta o decizie in urmatoarele luni.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA