Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla va incepe sa construiasca masini in Germania pentru export in India

Conform noii politici EV pentru India, companiile care investesc in tara pot importa pana la 8.000 de masini pe an la o cota de impozitare mai mica.



Sursa: topgear.com


Tesla a inceput productia de masini cu volan pe dreapta la fabrica sa din Germania pentru export in India la sfarsitul acestui an.


O echipa de la Tesla este de asteptat sa viziteze India la sfarsitul acestei luni pentru a cauta locatii pentru o fabrica locala de productie de masini care ar necesita o investitie de aproximativ 2 miliarde de dolari.


„Masinile cu volanul pe dreapta, care vor fi alocate Indiei, au inceput sa fie construite”,conform unei surse , iar unele masini urmeaza sa fie expediate in India pana la sfarsitul anului.


Nu a fost imediat clar ce model intentioneaza Tesla sa exporte in India. In prezent, produce doar modelul Y la fabrica sa de langa Berlin.


India a redus luna trecuta taxa de import pentru anumite vehicule electrice daca producatorii lor investesc cel putin 500 de milioane de dolari in tara si incep productia acolo in termen de trei ani. Miscarea este o victorie pentru Tesla, care a facut lobby luni de zile pentru taxe mai mici, dar s-a confruntat cu rezistenta producatorilor auto locali.


Conform noii politici indiene, companiile pot importa pana la 8.000 de masini pe an la cota de impozitare mai mica.


Planurile pentru livrarile catre India sunt primul indiciu ca masinile cu volan pe dreapta sunt produse la Berlin.


Fabrica Tesla din Shanghai, principalul centru de export situat mai aproape de pietele cu volanul pe dreapta, precum Australia si Japonia, s-a ocupat pana acum de productia de astfel de vehicule.


Tesla a importat vehicule model Y cu volan pe dreapta pentru lansarea sa in Marea Britanie din China si nu a spus daca a trecut la importul din Berlin.


Producatorul auto a urmarit piata indiana de ani de zile, iar oficialii sai au vizitat tara de mai multe ori in ultimul an. CEO-ul Elon Musk s-a intalnit si cu prim-ministrul Narendra Modi la New York in iunie anul trecut.


Sursa: motortrend.com


Impingerea Tesla in India vine intr-un moment in care incetinirea cererii de vehicule electrice pe principalele sale piete din SUA si China coincide cu intensificarea concurentei din partea jucatorilor chinezi. Acest lucru a facut ca Tesla sa raporteze o scadere a livrarilor sale din primul trimestru si sa rateze estimarile.


Planul de intrare al Tesla in India include, de asemenea, investitii intr-o retea de incarcare, care va veni peste cele 2 miliarde de dolari alocate fabricii si aprovizionarea cu mai multe componente la nivel local, a spus una dintre surse.


Tesla ia in considerare statul sudic Tamil Nadu, Maharashtra in vest si statul natal al lui Modi, Gujarat, pentru fabrica sa, pe care se asteapta sa o construiasca in doi ani.


Piata de vehicule electrice din India, mica, dar in crestere, este dominata de producatorul autohton Tata Motors. Modelele electrice au reprezentat 2% din vanzarile totale de masini in 2023, dar guvernul tinteste 30% pana in 2030.


In ianuarie, rivalul vietnamez al Tesla, VinFast, a fost de acord sa investeasca 2 miliarde de dolari in India si a inceput sa construiasca o fabrica de vehicule electrice in statul Tamil Nadu.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA