Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lovitura de 10 milioane de dolari pentru Wallenius Wilhelmsen

Porturile de pe Coasta de Est si-au modificat operatiunile pentru a absorbi marfurile deviate din portul Baltimore.



Sursa: tradewindsnews.com


Wallenius Wilhelmsen din Norvegia, una dintre cele mai mari companii de transport auto, a declarat ca se asteapta la o scadere de la 5 pana la 10 milioane de dolari in castigurile sale din dezastrul podului din Baltimore.


Impactul este rezultatul reducerii operatiunilor logistice din Baltimore, una dintre navele sale neputand iesi din port si al altor intreruperi ale operatiunilor, a spus compania. Unele dintre efecte au fost atenuate de redirectionarea marfurilor catre si de la alte terminale din SUA.


Porturile de pe Coasta de Est si-au modificat operatiunile pentru a absorbi marfurile deviate din portul Baltimore, unde specialistii in salvare au curatat resturile de pe podul distrus Francis Scott Key.


Compania a declarat ca nava sa Carmen care, potrivit datelor de transport maritim, este printre cei mai mari transportatori de masini din flota sa, a ramas blocata in portul din Baltimore, nava si echipajul sau pregatiti sa navigheze de indata ce canalul a fost redeschis.


Echipele de recuperare au deschis marti un al doilea canal care permite navelor mai mici sa navigheze in portul Baltimore, dar majoritatea transporturilor comerciale raman blocate de podul prabusit de nava container esuata Dali, care a doborat structura in urma cu o saptamana.


„Am estimat ca impactul financiar total provizoriu agregat asupra EBITDA al situatiei este in intervalul 5-10 milioane de dolari, presupunand ca intreruperile dureaza pana la o luna”, a spus Wallenius intr-un comunicat miercuri.


„In prezent, ne asteptam ca inchiderea sa dureze cateva saptamani si ne-am bazat estimarile de impact pe aceasta ipoteza”, se arata in comunicat.


„Odata deschis, anticipam ca terminalul va relua, de asemenea, operatiunile normale de marfa, pe masura ce navele incep sa faca escale in port, asa cum era programat anterior”.


Sursa: automotivelogistics.media


Portul Baltimore ocupa primul loc in SUA pentru volumul de masini si camioane usoare, masini agricole si de constructii, zahar importat si gips importat, potrivit statului Maryland.


Unele operatiuni ale terminalului in afara zonei afectate au fost reluate.


„Marfa pe apa care se indreapta spre Baltimore este in prezent redirectionata catre alte porturi din SUA, cum ar fi Newport News, Newark si Savannah”, a adaugat Wallenius in declaratia sa.


Asiguratorii si reasiguratorii s-ar putea confrunta cu daune de miliarde de dolari, sustin analistii, unele care estimeaza costul la pana la 4 miliarde de dolari. Asta ar face din tragedie o pierdere record de asigurare de transport maritim.


Intr-un dosar de la 1 aprilie la un tribunal districtual din Maryland, proprietarul Dali, Grace Ocean Private Limited, si managerul sau, Synergy Marine, au solicitat sa le limiteze raspunderea la maximum 43,6 milioane de dolari. „Accidentul nu s-a datorat vreunei vine, neglijente sau lipsa de grija din partea petitionarilor”, se arata in dosar.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA