Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW lanseaza un parteneriat cu Rimac pentru baterii EV de inalta tensiune

Rimac isi extinde aria de acoperire ca furnizor de sisteme de baterii si componente ale sistemului de propulsie pentru alti producatori de automobile.



Sursa: reuters.com


BMW si Rimac din Croatia au convenit sa se asocieze pentru tehnologia bateriilor de inalta tensiune pentru vehicule electrice intr-o relatie europeana care vizeaza provocarea dominatiei asiatice in domeniu.


Rimac, un producator de hipermasini electrice detinut in proportie de 45% de Porsche, isi extinde acoperirea ca furnizor de sisteme de baterii si componente de propulsie catre alti producatori de automobile, cu scopul de a ajunge la 100.000 de baterii pe an intre 2024 si 2026.


BMW a refuzat sa ofere detalii suplimentare despre bateriile sau modelele care vor fi dezvoltate in parteneriat, spunand doar ca nu se aplica noilor baterii cilindrice care alimenteaza linia Neue Klasse EV, care intra in productie in 2025.


BMW a spus ca parteneriatul pe termen lung este un semn ca Rimac face tranzitia de la un furnizor de nisa de solutii de inalta performanta la un furnizor de mare volum Tier 1.


BMW a spus ca partenerii vor publica mai multe detalii despre forma pe care o va lua legatura, precum si domeniul de aplicare si continutul acesteia, intr-o etapa ulterioara.


BMW se asteapta ca jumatate din vanzarile sale globale sa fie modele complet electrice pana in 2030. Anul trecut, cota BEV a fost de 15%.


Sursa: electrive.com


Compania are propriul centru de cercetare a celulelor de baterie in Germania, dar a lasat dezvoltarea pe scara larga partenerilor, plasand comenzi de mai multe miliarde de euro la CATL si EVE Energy pentru a produce celule de baterie in China si Europa.


Producatorii de automobile sunt sub presiune din ce in ce mai mare pentru a reduce cheltuielile de capital pentru vehiculele electrice. Startup-ul de vehicule electrice premium Lucid incearca, de asemenea, sa sporeasca vanzarile relativ mici ale propriilor vehicule electrice prin vanzarea tehnologiei sale electrice altor producatori de automobile, cum ar fi Aston Martin.


CEO-ul Rimac, Mate Rimac, a declarat in 2023 ca un producator auto german nedezvaluit va folosi un sistem de baterii Rimac intr-un model de inalta performanta, cu productie anuala de aproximativ 40.000 de unitati incepand din acest an, cu mai multe inscrise.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA