Aproape Masini

Acum avem si magazin online

SUV-ul mic Opel Frontera dispune de sisteme de propulsie mild hybrid complet electrice

Opel Frontera este un inlocuitorul lui Crossland in gama Opel/Vauxhall.



Sursa: wardsauto.com


Se va plasa sub Mokka in cel mai mare segment din Europa.


Noul SUV mic Frontera de la Opel, un succesor al lui Crossland, va fi disponibil cu sisteme de propulsie complet electrice si mild hybrid de 48 de volti.


Marca Stellantis a lansat marti primele imagini cu Frontera care arata o forma de SUV mai traditionala decat celalalt participant al Opel/Vauxhall in segment, Mokka, dar nu a oferit alte detalii tehnice.


Se asteapta ca Frontera sa imparta platforma Smart Car, dezvoltata mai intai pentru India si America de Sud, cu Citroen C3, viitorul Citroen C3 Aircross si succesorul lui Fiat Panda.


Ofertele actuale de SUV ale Opel/Vauxhall includ Crossland, care a fost dezvoltat impreuna cu General Motors si lansat in 2016, sportivul Mokka, care impartaseste bazele cu Peugeot 2008 si DS 3 si compactul Grandland, care va fi reinnoit anul acesta impreuna cu Peugeot 3008.


Frontera, Mokka si noul Grandland sunt oferite cu sisteme de propulsie complet electrice inainte de angajamentul Opel de a fi o marca exclusiv electrica incepand din 2028.


Frontera este de asteptat sa se aseze sub Mokka, care incepe de la 26.550 de euro in Germania cu un motor pe benzina sau 40.800 de euro pentru Mokka-e complet electric. Potentialii concurenti cu costuri mai mici din segment includ Dacia Duster, Volkswagen T-Cross, Skoda Kamiq, Kia Stonic, Hyundai Bayon si MG ZS.


Modelele de masini inteligente la preturi accesibile sunt raspunsul lui Stellantis la potentiala competitie low-cost din China, cum ar fi MG ZS, care incepe de la mai putin de 18.000 de euro in Germania pentru un model pe benzina si mai putin de 27.000 de euro pentru o versiune complet electrica. Citroen C3, primul model Smart Car disponibil in Europa, incepe de la mai putin de 24.000 de euro pentru versiunea complet electrica, care a fost lansata inaintea unui model ICE.


Platforma Smart Car este conceputa pentru a minimiza costurile, Frontera, de exemplu, nu ofera un ecran central incorporat pe modelele cu finisaje inferioare. In schimb, telefonul mobil al soferului devine centrul de infotainment, o caracteristica intalnita si pe Citroen C3. Nivelurile de echipare mai inalte vor avea doua afisaje de 10 inchi.


Sursa: motor1.com


Frontera va fi primul model de serie care va avea noua emblema „blitz” a Opel, o actualizare a siglei marcii.


Opel pune accent pe caracteristicile din interiorul Frontera, prietenoase cu pasagerii, inclusiv porturi USB pentru pasagerii de pe locurile din spate, o curea in consola centrala pentru a tine laptop-uri sau tablete, buzunare integrate pentru telefon in spatele scaunelor din fata.


Actualul Crossland este unul dintre ultimele modele ale mostenirii Opel General Motors. Este construit pe o platforma dezvoltata in comun de GM si PSA Group, care in 2021 a fuzionat cu Fiat Chrysler Automobiles pentru a forma Stellantis.


Pana in februarie, in Europa au fost vandute 4.579 de Crossland, conform cifrelor Dataforce, o crestere de 40% fata de 2023, si 6.816 Mokka, o scadere de 13%. Crossland s-a clasat pe locul 19 in segmentul SUV-urilor mici/Crossover, cel mai mare din Europa, in timp ce Mokka a fost pe locul noua. Segmentul a fost condus de Toyota Yaris Cross, cu 15.462 de vanzari.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA