Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla va concedia mai mult de 10% din personal

Tesla a raportat luna aceasta ca livrarile sale globale de vehicule in primul trimestru au scazut pentru prima data in aproape patru ani, deoarece reducerile de pret nu au reusit sa stimuleze cererea.



Sursa: teslarati.com


Tesla va concedia mai mult de 10% din forta de munca globala, arata o nota interna vazuta de Reuters, in timp ce se confrunta cu scaderea vanzarilor si un razboi din ce in ce mai intens al preturilor pentru vehiculele electrice.


Intr-un semn de instabilitate suplimentara la producatorul de vehicule electrice, vicepresedintele senior al Tesla, Drew Baglino, responsabil cu dezvoltarea bateriilor, si Rohan Patel, vicepresedinte pentru politici publice si dezvoltare de afaceri, ambii si-au anuntat luni iesirea din companie pe X.


Baglino a fost unul dintre cei patru membri ai echipei de conducere a Tesla enumerati pe site-ul de relatii cu investitorii al companiei, care include CEO-ul Elon Musk. Musk, intr-un raspuns la nota lui Baglino, a multumit executivului pentru munca sa. „Putini au contribuit la fel de mult ca tine”, a spus Musk.


Plecarile lor „semnaleaza ca faza majora de crestere a Tesla intampina piedici”, a declarat Michael Ashley Schulman, director de investitii la Running Point Capital Advisors, considerand ca este „semnalul negativ mai mare astazi” decat anuntul reducerii locurilor de munca.


Tesla avea 140.473 de angajati la nivel global pana in decembrie 2023, arata ultimul sau raport anual.


„Pe masura ce pregatim compania pentru urmatoarea noastra faza de crestere, este extrem de important sa ne uitam la fiecare aspect al companiei pentru reducerea costurilor si cresterea productivitatii”, a spus Musk in memoriu.


„Ca parte a acestui efort, am facut o revizuire amanuntita a organizatiei si am luat decizia dificila de a ne reduce numarul de angajati cu peste 10% la nivel global”, se spune in nota.


Tesla le-a spus managerilor sa identifice membrii echipei critice si a intrerupt unele recompense ale actiunilor, anuland, de asemenea, recenziile anuale ale unor angajati, a raportat site-ul de tehnologie Electrek.


Tesla a raportat luna aceasta ca livrarile sale globale de vehicule in primul trimestru au scazut pentru prima data in aproape patru ani, deoarece reducerile de pret nu au reusit sa stimuleze cererea.


Producatorul de vehicule electrice a intarziat sa-si reimprospateasca modelele vechi, deoarece ratele mari ale dobanzilor au diminuat apetitul consumatorilor pentru articolele mari, in timp ce rivalii din China, cea mai mare piata auto din lume, lanseaza modele mai ieftine.


Reuters a raportat luna aceasta ca Tesla a renuntat la planurile de a produce o masina ieftina pe care investitorii au contat pentru a stimula cresterea pietei de masa.


Sursa: dallasnews.com


Reuters a raportat, de asemenea, pe 5 aprilie, ca Tesla isi va muta atentia catre robotaxie cu conducere autonoma construita pe aceeasi platforma pentru masini mici. Musk a postat pe X in acea seara: „Tesla Robotaxi dezvaluie pe 8/8”, fara alte detalii.


Tesla ar putea fi la cativa ani distanta de a lansa un vehicul complet autonom cu aprobare de reglementare, potrivit expertilor in masini cu conducere autonoma si reglementari.


Tesla incearca sa-si consolideze marjele, care au fost afectate de reducerile repetate ale preturilor, in special in China, unde se confrunta cu o concurenta acerba din partea rivalilor locali, inclusiv liderul de piata BYD, care a depasit pentru scurt timp Tesla ca cel mai mare producator de vehicule electrice din lume in al patrulea trimestru si noul venit Xiaomi.


Tesla a inregistrat o marja de profit brut de 17,6% in al patrulea trimestru, cea mai scazuta din ultimii patru ani.


Analistii au spus ca disponibilizarile au fost un alt semn ca Tesla va lupta sa mentina cresterea.


„Tesla se maturizeaza ca producator si nu mai este povestea de crestere care a fost inainte”, a spus Craig Irwin, analist senior de cercetare la Roth Capital. „Constituirile inseamna ca conducerea se asteapta ca cererea slaba sa persiste”.


Analistii de la Gartner si Hargreaves Lansdown au spus ca reducerile au fost un semn al presiunii costurilor, deoarece producatorul de automobile investeste in noi modele si inteligenta artificiala.


Tesla si-a concediat anterior 4% din forta de munca din New York in februarie anul trecut, ca parte a unui ciclu de evaluare a performantei si inainte ca angajatii sai sa lanseze o campanie sindicala.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA