Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Jaguar Land Rover dezvolta o unitate mobila de stocare a energiei folosind baterii Range Rover

Unitatea mobila de stocare a energiei propusa de Jaguar Land Rover poate stoca suficient pentru a alimenta o casa din Marea Britanie timp de aproape o luna.



Sursa: energy-storage.news


Jaguar Land Rover a dezvoltat o unitate mobila de stocare a energiei spre vanzare in parteneriat cu startup-ul britanic Allye Energy, folosind baterii uzate de la modelele hybrid plug-in Range Rover, au declarat cele doua companii marti.


Companiile au spus ca un singur sistem de stocare a energiei bateriei Allye MAX (BESS) foloseste baterii de a doua durata de viata de la sapte vehicule hybrid plug-in Range Rover si Range Rover Sport si poate stoca 270 de kilowati ora (kWh) de energie, sau suficienta pentru a alimenta  acasa timp de aproape o luna.


Uniunea Europeana a impus ca, in urmatorul deceniu, o proportie din ce in ce mai mare a materialelor din bateriile EV trebuie sa fie reciclata si ca producatorii de automobile se concentreaza pe utilizari de a doua durata a bateriilor , cum ar fi stocarea de energie care utilizeaza baterii sanatoase care nu mai au suficienta putere pentru a muta vehiculele electrice pe o distanta lunga.


MAX BESS poate incarca pana la plin un Range Rover PHEV simultan si poate fi reincarcat folosind un incarcator EV standard.


JLR a spus ca unitatea de stocare poate inlocui un generator diesel, iar primul va fi folosit de echipa de ingineri a producatorului auto pentru testele noului Range Rover Electric, care urmeaza sa fie lansat in cursul acestui an.


Sursa: sustainability-beat.co.uk


„Dezvoltarea unor astfel de proiecte de baterii cu durata de viata a doua este cruciala daca vrem sa realizam sustenabilitatea in JLR”, a declarat Reuben Chorley, directorul JLR pentru operatiuni industriale sustenabile, intr-un comunicat.


In ianuarie, Synetiq, cea mai mare companie de salvare a vehiculelor din Marea Britanie, a declarat ca va furniza pachete de baterii EV recuperate pe care Allye sa le foloseasca in unitatile de stocare a energiei.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA