Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BYD isi propune sa redefineasca luxul pentru era EV

Succesul lui Denza este esential pentru obiectivul BYD de a fi un important lider global care rivalizeaza cu lideri de lunga durata precum Toyota si VW cu o serie stabila de marci la diferite puncte de pret, renuntand la imaginea sa de producator auto cu costuri reduse.



Sursa: cnevpost.com


Producatorul chinez de vehicule electrice BYD va prezenta prima berlina a marcii sale premium la Salonul auto de la Beijing incepand de joi, intr-o provocare pentru companii precum Mercedes-Benz din Germania, care in urma cu trei ani s-a retras din dezvoltarea marcii Denza, invocand vanzari lente.


Denza Z9GT este rodul fondatorului BYD, Wang Chuanfu, care a continuat sa sustina brandul dupa ce Mercedes-Benz a devenit efectiv un partener inactiv in afacerea lor veche de 50-50 EV premium, reducand participatia la 10%.


Masina va completa SUV-urile N7 si N8 si vehiculul multifunctional D9 de la Denza, ale caror vanzari crescande au contribuit la dominarea de catre BYD a pietei de vehicule electrice din China, in detrimentul producatorilor auto straini vechi.


„In trecut, marcile traditionale de lux erau definite de logo-urile lor. Astazi, luxul pentru brandurile de energie noi sunt definite de tehnologie”, a declarat directorul general al Denza, Zhao Changjiang, la un eveniment din 1 aprilie.


Z9GT intra pe o piata interna saturata in mijlocul unui razboi al preturilor, in timp ce in strainatate, guvernele privesc masinile electrice chinezesti cu un ochi critic, in timp ce dau vina pe ceea ce ei numesc un exces de productie chineza care inunda pietele.


Succesul lui Denza este esential pentru obiectivul BYD de a fi un mare important la nivel mondial, rivalizand lideri de lunga durata precum Toyota Motor Corp. si Volkswagen Group, cu o serie stabila de marci la diferite puncte de pret, renuntand la imaginea sa de producator auto cu costuri reduse.


Impingerea de lux este, de asemenea, necesara pentru a creste profitabilitatea, in timp ce razboiul preturilor stoarce marjele modelelor mainstream.


D9 de la Denza a devenit cel mai profitabil model al grupului, cu vanzari anuale de 119.000, din care, in medie, detine aproximativ un sfert din pretul de aproximativ 400.000 de yuani (55.215 USD), au spus managerii Denza.


Este de aproximativ 10 ori mai mult decat profitul mediu al BYD pe vehicul pentru ianuarie-septembrie anul trecut, au estimat analistii.


Producatori de automobile de istorie precum Porsche si Ferrari au dominat piata de lux sustinuta de decenii de dezvoltare centrata pe motoarele traditionale pe benzina, in timp ce marcile chineze nu aveau nici istoria, nici tehnologia pentru a concura.


Sursa: reuters.com


Primele incercari chineze, cum ar fi masina sport Beauty Leopard din 2003 de la Geely Automobile, s-au chinuit sa se vanda. BYD spera sa se descurce mai bine sub umbrela Mercedes-Benz.


Descoperirea a venit atunci cand vehiculele electrice au devenit fezabile, impreuna cu progresul in asa-numita tehnologie inteligenta, permitand companiilor mici si agile, cum ar fi Tesla, sa perturbe industria.


Un boom ulterioar de vehicule electrice si decizia BYD de a opri construirea de vehicule numai pe benzina in urma cu trei ani au vazut producatorul de automobile sa creasca rapid, sustinut de tehnologia dezvoltata in interior si care acopera componente si caracteristici cheie la fel de variate precum bateria, sasiul si conducerea autonoma.


„Metodologia pentru construirea unei marci premium de vehicule electrice ar putea fi diferita de cea pentru masinile conventionale pe benzina, deoarece au existat unele schimbari fundamentale in capacitatile de baza ale unei masini”, a declarat analistul Zhang Yichao de la consultanta AlixPartners.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA