Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Profitul Grupului VW din primul trimestru scade cu 20% la volume mai mici

Rezultatele din primul trimestru arata un inceput lent al anului, a declarat seful financiar VW, Arno Antlitz.



Sursa: brandequity.economictimes.indiatimes.com


Grupul Volkswagen si-a reiterat obiectivele de venituri si marje pentru 2024, dupa ce a inregistrat o scadere cu 20% a profitului operational in primul trimestru.


Rezultatele grupului au fost afectate de vanzari mai mici si de costuri mai mari, deoarece se pregateste sa lanseze peste 30 de modele noi pentru toate marcile sale, care includ Porsche, Audi si Bentley, impreuna cu marcile de volum VW, Skoda si Seat/Cupra.


Castigurile inainte de dobanzi si impozite (EBIT) au fost de 4,6 miliarde EUR (4,92 miliarde USD) in perioada ianuarie-martie.


„Asa cum era de asteptat, rezultatele noastre din primul trimestru arata un inceput lent al anului”, a spus CFO Arno Antlitz. „Un martie puternic, banca solida de comenzi si cresterea aportului de comenzi din ultimele luni sunt incurajatoare si ar trebui sa aiba deja un impact pozitiv in trimestrul al doilea”, a adaugat acesta.


Porsche a raportat o scadere a marjei operationale cu 14,8% pentru trimestrul din cauza investitiilor mai mari in renovarea modelelor si a cererii mai scazute de masini premium in China.


Castigurile grupului au fost, de asemenea, ingreunate de intarzierile la livrarea Audi si Porsche retinute in porturile din SUA din cauza unei probleme vamale. Audi a fost, de asemenea, afectat de intarzieri in livrarile de motoare cu sase si opt cilindri, a declarat Anlitz la o convorbire privind veniturile.


Sursa: reuters.com


Vanzarile de vehicule ale grupului au scazut cu 2 procente, la 2,1 milioane in trimestrul respectiv. Veniturile au scazut cu 1%, pana la 75,5 miliarde de euro.


Producatorul auto a declarat ca partea de comenzi ramane stabila fata de sfarsitul anului 2023 si ca comenzile pentru vehicule complet electrice s-au dublat in trimestrul respectiv fata de aceeasi perioada a anului trecut.


VW a spus ca inca se asteapta ca veniturile din vanzari in 2024 sa creasca cu pana la 5% si prevede o marja a profitului operational pe intregul an intre 7% si 7,5%.


Compania se asteapta la un impuls suplimentar de la lansarea a peste 30 de modele pe parcursul anului, deoarece continua sa investeasca masiv in reimprospatarea gamei sale, in special pe piata extrem de competitiva din China.


VW a declarat saptamana trecuta ca isi propune sa-si mentina cota de piata chineza aproximativ stabila pana la sfarsitul deceniului, pariand pe investitii mari pentru a sustine vanzarile, in ciuda razboiului de preturi cu rivalii locali ai vehiculelor electrice.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA