Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volkswagen renunta la strategia BEV-or-bust

Volkswagen admite ca va avea nevoie de mai multi hybrid plug-in, pe masura ce vanzarile de masini electrice cu baterie incetinesc.



Sursa: Motor1.com


Strategia Grupului Volkswagen de a merge all-in pe vehiculele complet electrice nu mai exista.


Marca de baza VW, care a prezentat familia sa ID de masini electrice cu baterie drept centrala pentru viitorul sau, a recunoscut ca va avea nevoie de mai multi hibrizi plug-in pe masura ce vanzarile de BEV scad.


Aceasta reprezinta doar cea mai recenta ajustare pe care VW a facut-o strategiei sale de electrificare dupa ce compania a avut probleme cu mai multe lansari de modele si a ramas in urma in China, unde brandurile locale domina acum.


De asemenea, producatorul auto a renuntat la eforturile de a cauta investitori externi pentru unitatea sa de baterii si a abandonat planurile pentru o fabrica de vehicule electrice de 2 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) in Germania.


De fapt, producatorul auto vinde atat de multe masini care functioneaza inca cu motoare cu ardere, incat este pe cale sa depaseasca limita de emisii anul viitor. CEO-ul Grupului VW, Oliver Blume, a cerut clementa autoritatilor europene de reglementare.


Este o schimbare brusca de acum trei ani, cand lobby-ul agresiv al VW pentru BEV in Uniunea Europeana a deschis rupturi intre companie si unii dintre colegii sai din regiune.


VW nu a avut de ales decat sa se sprijine pe mesajele sale de electrificare dupa ce a pariat puternic pe motoarele diesel „curate”. Acel pariu a mers lateral cand compania a fost surprinsa trisand la testele de emisii, ceea ce a fortat un pivot puternic catre vehiculele alimentate cu baterii.


Pana in 2019, CEO-ul de atunci Herbert Diess a anuntat ca va lansa pana la 75 de modele complet electrice in urmatorul deceniu.


Strategia de BEV-or-bust i-a deranjat pe directorii de la Torino la Tokyo, care doreau mai mult timp si flexibilitate pentru a face tranzitia de la masinile cu combustie.


Mobilitatea electrica „a castigat cursa”, a spus Diess cand a prezentat strategia VW pentru baterii in 2021. „Multi din industrie au pus sub semnul intrebarii abordarea noastra. Astazi, ei urmeaza exemplul, in timp ce noi culegem roadele.”


In timp ce acele lucruri nu au fost atat de abundente pe cat a sperat VW, compania nu se intoarce in totalitate de la masinile electrice.


Blume incheie parteneriate cu companii, inclusiv Xpeng, si pregateste un nou brand de vehicule electrice in China, oferind modele echipate cu gadget-uri precum un avatar in masina pentru a recastiga tinerii consumatori pierduti in fata BYD si Tesla.


Sursa: topgear.com


Volkswagen a fost, de asemenea, in discutii cu colegii europeni, inclusiv Renault, despre dezvoltarea de vehicule electrice mai ieftine pentru a castiga cumparatorii de masini de pe piata de masa.


VW nu este singurul care trebuie recalibrat ca urmare a incetinirii EV. Tari, inclusiv Germania si Suedia, au incetat sau redus subventiile pentru masinile electrice, care inca tind sa fie mai scumpe decat omologii cu ardere, ceea ce a afectat sectorul mai larg. Lacunele din retelele publice de incarcare continua sa-i opreasca pe potentialii cumparatori.


Stellantis a anuntat marti ca va vinde masini dezvoltate in colaborare cu Leapmotor din China in Europa din septembrie, incercand sa reduca costul ofertelor sale electrice.


Mercedes-Benz a oprit dezvoltarea bazelor pentru noile berline electrice de lux pentru a economisi bani si intentioneaza sa vanda masini care functioneaza pe benzina mai mult decat se astepta.


BMW, care a avut mai mult succes in vanzarea de vehicule electrice decat rivalii sai germani, a avertizat inca saptamana aceasta ca planul UE de a interzice efectiv vanzarile de vehicule noi cu motoare cu ardere pana in 2035 va afecta industria. Autoritatile europene de reglementare urmeaza sa revizuiasca politica in 2026.


Incetinirea a dat o lovitura grava chiar si Tesla, care a pierdut 235 de miliarde de dolari din capitalizarea bursiera in acest an, mai mult decat triplul evaluarii actuale a VW. CEO-ul Elon Musk a criticat totusi producatorii auto pentru ca au dat inapoi.


„Rata de adoptare a vehiculelor electrice la nivel global este sub presiune si o multime de alti producatori de automobile se retrag la vehiculele electrice si cauta in schimb hibrizi plug-in”, a spus Musk luna trecuta, cand a discutat despre castigurile Tesla din primul trimestru.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA