Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW incheie discutiile cu Renault privind vehiculele electrice low-cost

Renault va continua sa proiecteze propriul Twingo electric, programat sa fie pus in vanzare in 2026.



Sursa: motor1.com


Volkswagen a renuntat la discutiile cu Renault pentru a dezvolta in comun o versiune electrica accesibila a masinii Twingo, au declarat doua surse familiare cu situatia.


Prabusirea negocierilor ar insemna ca VW ar putea acum sa fie nevoit sa-și dezvolte singur propriul vehicul electric accesibil. Renault va continua sa proiecteze propriul Twingo electric, programat sa fie pus in vanzare in 2026.


Ampere, operatiunea de vehicule electrice a Renault care supravegheaza programul Twingo, a refuzat sa comenteze. De asemenea, un purtator de cuvant al VW a refuzat sa comenteze discutiile dintre companii, dar  compania inca studiaza optiunile privind vehiculele electrice ieftine.


Ambii au sperat ca impartirea lucrarilor va reduce costurile care reprezinta un obstacol cheie pentru producatorii de automobile europeni in fata masinilor mai ieftine din China.


Companiile „nu au reusit sa gaseasca un acord” dupa cateva luni de negocieri, a declarat una dintre surse.


CEO-ul Renault, Luca de Meo, a confirmat la Salonul auto de la Geneva din februarie ca producatorul francez este in discutii cu VW pentru a avea un parteneriat pentru o masina electrica cu baterie ieftina pentru Europa.


Sursa: insideevs.de


De Meo a mai spus ca vorbeste cu alti potentiali parteneri, fara a-i numi. Renault va merge mai departe cu proiectul cu sau fara un partener, a spus de Meo la Salonul de la Geneva.


Renault intentioneaza sa lanseze un nou minicar Twingo complet electric inca din 2026, cu un pret tinta de sub 20.000 de euro.


CEO-ul marcii VW, Thomas Schaefer, a declarat anterior ca este deschis pentru parteneriate care sa contribuie la reducerea pretului de vanzare retail al unui nou vehicul electric mic la sub 20.000 de euro. Producatorul de automobile german ramane in urma in cursa pentru a aduce pe piata masini electrice cu baterii mici, la un pret similar cu modelele cu motoare cu ardere, pentru a evita pierderea in fata companiilor auto chineze care vizeaza Europa cu vehicule electrice ieftine.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA