Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW a importat 8.000 de vehicule in SUA cu piese de la un furnizor chinez interzis

Producatorul auto a continuat sa importe Mini Cooper cu piese interzise de la Sichuan Jingweida Technology Group cel putin pana in aprilie.



Sursa: cnbc.com


BMW Group a importat in Statele Unite cel putin 8.000 de vehicule Mini Cooper cu componente electronice de la un furnizor chinez interzis, se arata intr-un raport al Senatului SUA publicat luni.


Un raport al presedintelui Comisiei de Finante a Senatului, Ron Wyden, a spus ca BMW a importat 8.000 de Mini Cooper cu piese de la un furnizor chinez interzise conform legii din 2021 si ca BMW a continuat sa importe produse cu piesele interzise cel putin pana in aprilie.


BMW Group a declarat intr-un e-mail ca „a luat masuri pentru a opri importul produselor afectate”.


Compania va desfasura o actiune de service pentru inlocuirea pieselor specifice, adaugand ca „are standarde si politici stricte privind practicile de angajare, drepturile omului si conditiile de munca, pe care toti furnizorii nostri directi trebuie sa le respecte”.


In 2021, Congresul a adoptat Legea privind prevenirea muncii fortate uigure (UFLPA). Scopul a fost de a consolida aplicarea legilor pentru a preveni importul de bunuri din regiunea Xinjiang din China despre care se crede ca au fost produse prin munca fortata de membrii grupului minoritar din tara.


„Autopoliticia producatorilor de automobile in mod clar nu face treaba”, a spus Wyden, indemnand agentia de protectie a Vamilor si a Frontierei „sa ia o serie de pasi specifici pentru a supraalimenta aplicarea legii si a restrange companiile care alimenteaza utilizarea rusinoasa a muncii fortate in China.”


Raportul a constatat ca Bourns Inc., un furnizor de automobile din California, si-a procurat componente de la Sichuan Jingweida Technology Group (JWD). Compania chineza a fost adaugata pe Lista de entitati UFLPA in decembrie, ceea ce inseamna ca produsele sale sunt presupuse a fi facute cu munca fortata.


Pe 11 ianuarie, Lear a trimis scrisori catre BMW, Jaguar Land Rover, Volvo si Volkswagen Group, informandu-le despre componentele interzise, ​​se arata in raport.


Lear a confirmat ca a notificat cu promptitudine clientii „cu privire la produsele care contin aceste componente si a lucrat cu furnizorul nostru pentru a-si aproviziona rapid fabricarea acestor componente catre un alt subfurnizor”.


Sursa: deutsche-wirtschafts-nachrichten.de


Raportul spune ca Jaguar Land Rover a importat piese de schimb cu componente JWD dupa decembrie, adaugand ca producatorul auto a pus in carantina tot inventarul existent care contine componenta JWD la nivel global pentru distrugere.


Jaguar Land Rover a declarat, de indata ce a aflat despre problema, ca „a oprit imediat toate livrarile celor doua piese de service aftermarket afectate”.


Compania a adaugat ca „ia in serios problemele legate de drepturile omului si munca fortata si are un program activ de protectie a drepturilor omului si masuri impotriva sclaviei”.


Raportul spune ca BMW „pare sa fi oprit (importurile) numai dupa ce comitetul a adresat in mod repetat intrebari detaliate clientilor OEM Lear si Lear, inclusiv BMW, despre relatia lor cu JWD”.


Lear a spus ca ia in serios problemele ridicate si impartaseste „dorinta comitetului de a combate munca fortata” si a mentionat ca nu are o relatie directa cu JWD.


In februarie, Volkswagen a confirmat ca cateva mii de vehicule Porsche, Bentley si Audi au fost retinute in porturile americane, deoarece o subcomponenta chineza a incalcat legile impotriva muncii fortate. Raportul Senatului spunea ca vehiculele Volkswagen contineau piese electronice JWD.


Volvo a primit transformatoare LAN pentru un nou program de masini care nu era inca in productie si nu a folosit niciunul in vehiculele sale, se mai arata in raport.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA