Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Porsche 911 hybrid intampina provocari

Porsche si-a electrificat masina sport 911 pentru a contribui la indeplinirea unor reglementari mai stricte privind emisiile dar are de suferit pe partea de performante.



Sursa: cnbc.com


Porsche a raspuns la o intrebare existentiala cu urmatoarea generatie 911, cum sa ofere performante octanice intr-o lume cu emisii scazute.


Presiunea din inasprirea reglementarilor privind emisiile si consumatorii sensibili la mediu a determinat Porsche sa-si electrifice aproape toate modelele cu variante exclusiv electrice.


Dar reducerea emisiilor de la 911 in totalitate, fara a compromite ratiunea de a fi a modelului, este o provocare grea cu limitarile tehnologiei actuale a bateriilor.


Asadar, Porsche face urmatorul lucru cel mai bun, sprijinindu-se pe un grup motopropulsor hybrid pentru a creste puterea, dar nu emisiile de evacuare.


911 Carrera GTS imbina un motor boxer cu sase cilindri de 3,6 litri nou dezvoltat cu un turbocompresor actionat electric si un motor electric integrat in transmisie.


Modelul cu doua locuri de 523 CP poate accelera de la 0 la 100 km/h (62 mph) in 3,0 secunde si atinge o viteza maxima de 312 km/h.


Analistul de la Edmunds, Ivan Drury, a spus ca accentul pus pe performanta in detrimentul „cifrelor banale de economie de combustibil” mentine reteta 911 intacta.


„Porsche a simplificat scopul electrificarii si, in cele din urma, i-a oferit modelului mai mult din ceea ce depind vanzarile sale: mai multa putere si acolo unde conteaza, imediat de la relanti”, a spus Drury.


911 Carrera GTS, disponibil in forma de tractiune spate si integrala si coupe sau decapotabila, incepe de la 166.895 USD in SUA, inclusiv transportul. Livrarile incep la sfarsitul anului 2024. In Germania, preturile incep de la 128.700 EUR pentru 911 Carrera si 170.600 EUR pentru 911 Carrera GTS.


Porsche a spus ca un hybrid 911, echipat cu anvelope standard de drum si un kit aero cu o aripa spate fixa, a parcurs pista Nurburgring in 7:16,934 minute sau cu 8,7 secunde mai rapid decat predecesorul sau conventional.


Sistemul de propulsie T-Hybrid utilizeaza o inginerie inteligenta si un ambalaj pentru performanta maxima, fara penalizarea de greutate asociata de obicei cu sistemele hybrid conventionale.


911 Carrera GTS electrificata este cu 50 kg (103 lire sterline) mai greu decat predecesorul sau.


Un motor electric intre compresor si rotile turbinei accelereaza turbocompresorul pentru un impuls suplimentar. Motorul din turbocompresor functioneaza precum un generator si poate dezvolta pana la 11 kilowati folosind fluxul de gaze de esapament.


Sursa: motortrend.com


Inginerii Porsche au incorporat o baterie compacta de 1,9 kilowati/ora, 400 de volti in fata, mutand bateria de pornire cu litiu-ion de 12 volti in spatele raftului de pachete pentru o distributie imbunatatita a greutatii.


Motorul lui 911 este mai compact datorita unui compresor alimentat electric pentru sistemul de aer conditionat, care elimina necesitatea unei transmisii prin curea. Iar inginerii au introdus invertorul de impulsuri si convertorul DC/DC al vehiculului intr-un spatiu nou creat deasupra motorului plat.


Ryan Kirchner, director de vanzari de masini noi la Porsche Main Line din suburbia Philadelphia, a declarat ca sistemul hybrid ofera raspunsul unui motor cu aspiratie naturala cu imbunatatiri de performanta si eficienta ale unui turbo.


„Este o solutie Porsche prin excelenta”, a declarat Kirchner. „Orientat spre performanta, usor si eficient.”


Modelul hybrid 911, proiectat pentru aerodinamica si viteza, are o fascie frontala noua, specifica modelului.


Porsche a integrat luminile de zi in modulul farurilor pentru a crea spatiu pentru prize de aer mai mari.


Clapetele de aer active functioneaza cu difuzoarele frontale in partea de jos a caroseriei pentru a directiona fluxul de aer. La viteze mici, clapetele se inchid pentru a imbunatati aerodinamica prin directionarea aerului in jurul vehiculului. Cand este nevoie de putere maxima, acestea se deschid pentru a canaliza aerul catre radiatoare pentru a raci motorul.


In spate, o banda luminoasa din spate reproiectata accentueaza latimea si pozitia joasa a lui 911.


Placuta de inmatriculare din spate este montata mai sus, iar bara din spate a fost simplificata. Un sistem de evacuare sport specific GTS a fost integrat in aripioarele difuzorului.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA