Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tranzitia vehiculelor electrice, o „povara” pentru furnizori

CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat ca necesitatea de a reduce costurile vehiculelor electrice ar putea insemna ca baza de furnizori se va muta din Occident in tari cu costuri mai mici.



Sursa: autoexpress.co.uk


Tranzitia la vehiculele electrice va impune o „povara semnificativa” asupra furnizorilor, a declarat CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, in timp ce producatorii auto occidentali se intrec sa reduca costurile si sa concureze cu colegii chinezi.


Tavares a spus ca provocarea pentru producatorii auto este sa vanda vehicule electrice, ale caror costuri de productie sunt cu 40 pana la 50% mai mari decat masinile cu sisteme de propulsie cu combustie interna, la acelasi pret ca modelele echivalente ICE. Acest lucru ii obliga sa reduca costurile la fiecare nivel al operatiunilor lor, inclusiv lanturile de aprovizionare si logistica.


„Veti vedea o schimbare uriasa a bazei de furnizori. Aprovizionarea se va muta din lumea occidentala in tarile cu cele mai bune costuri”, a declarat acesta in timpul conferintei Bernstein.


„Cursa EV a devenit o cursa de reducere a costurilor”, a adaugat acesta.


Tavares a spus ca tranzitia EV a fost franata de accesibilitate, clientii fiind reticenti sa cumpere masini electrice scumpe daca nu sunt sustinuti de guverne prin stimulente.


Stellantis va continua sa parieze pe platformele multi-energetice, cele create pentru EV-uri, dar care pot fi utilizate si pentru modelele ICE, inclusiv hybrid, pentru a-si pastra flexibilitatea in gamele sale.


„Astazi, multi-energia este buna pentru a face fata incertitudinii”, a spus Tavares.


Sursa: it.topcarnews.net


Intr-un efort de a face masinile mai accesibile, Stellantis intentioneaza sa lanseze un model Jeep in S.U.A. care costa mai putin de 25.000 de dolari, dupa Citroen e-C3 EV mic de 23.300 de euro (25.200 de dolari) in Europa.


Stellantis are, de asemenea, un joint-venture cu Leapmotor din China, care ii va permite sa vanda masina electrica mica Leapmotor T03 pentru mai putin de 20.000 de euro in Europa.


Intrebat despre potentialele tranzactii de fuziuni si achizitii, Tavares a spus ca obiectivul sau principal este de a mentine Stellantis intr-o forma puternica de afaceri. „Daca va veni o oportunitate, o vom lua desigur in considerare, dar trebuie sa fim apti in momentul in care aceasta oportunitate nu va mai exista”, a declarat acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA