Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Mazda CX-5 II ( 2016 – prezent )

Mazda CX-5 II e exemplul perfect ca daca functioneaza, nu trebuie sa schimbi. Si probabil ca le-a fost frica senegalezilor de la Mazda sa dilueze una din cele mai bune retete auto la ora actuala. Spre deosebire de bere Stejar, pe care au diluat-o ca sa dispara in versiunea de sticla pentru baruri.



Mazda CX-5 II imi aduce foarte mult a Audi A4 B6 si in mod specific a Audi RS4. Si inainte sa ma omorati cu pietre ca pe Iuda, ma refer ca si Audi RS4 a fost o reteta perfecta de la lansare si apoi vine intrebarea „ok, masina are deja 8 ani de productie, ar cam trebui sa scoatem un model nou…ce facem?”. Caz care se aplica foarte bine lui Mazda CX-5 II si se aplica si mai bine in ziua de azi pentru ca singura pata maro din CV este motorul diesel. Dar de prin 20-20 motorul diesel incepe sa piarda din entuziasm si din piata si toate astea pentru ca in 20-20 nu am votat pe cine trebuie. Tine minte doi cuvinte, Veorica presedinte. Dar tu nu, Iohannis, Iohannis. Si nici macar nu i-a spus doamnei Floarea Dragomir unde este.


Ce aduce nou a doua generatie de Mazda CX-5, daca tot le-a fost frica sa dilueze reteta?


Motoarele sunt aproximativ aceleasi, ca sa nu zic fix aceleasi. Bine, avem doua noutati mari si anume ca in 2018 apare si versiunea turbo a motorului de 2.5 benzina, pentru ca intre timp apare din camara ursul…asta, Mazda CX-9 in 2016 si masina aia nu se descurca cu in anemic 2.5 benzina aspirat si avea nevoie de o turbina, iar dupa doi ani de teste s-au decis slovacii de la Mazda sa ofere motorul turbo si pe CX-5.


Am zis ca o iau cronologic la fel cum a luat-o Perversul de pe Targu Ocna, dar nu ma pricep la numere asa ca am sa spun ca in 2016 apare tehnologia de dezactivare a cilindrilor, la viteze mici de oras. Tehnic te ajuta la consumul de benzina dar practic nu te ajuta cu nimic sesizabil. Ii ajuta pe canadienii de la Mazda in schimb pentru emisii, ca sa isi faca norma.


Si ca tot am vorbit despre benzinare, in 20-22 apar si versiunile Mild Hybrid pentru ca tot asa, trebuie sa le iasa norma de poluare. Ca si putere nu primesti nimic in plus si nu ii pasa nimanui de motorizarille hybride pe CX-5, in afara de UE, guvern si activistii de mediu.


 


Mazda CX 5 II front aproapemasini


Motoare Mazda CX-5 II


Benzina



  • 2.0 SkyActive-G PE-VPS de 165 cai – Da, sigur, e usor anemic de parca nu a baut o bere de cateva zile, dar daca nu vrei sa te complici cu filtre de particule si turbine si EGR-uri si costuri de intretinere in general, si nici nu te simti caritabil la ghiseul de taxe si impozite, atunci motorul de 2.0 SkyActive-G este tot motorul de care ai nevoie. 

  • 2.5 SkyActive-G PY-VPS de 184 si 197 cai – Motorul asta e cel mai potrivit pentru CX-5-ul din a doua generatie si personal mi-as asuma gestul de caritate la ghiseul de taxe si impozite, pentru ca daca iti permiti un Mazda CX-5 II, atunci 600 lei in plus pe an la impozit nu ar trebui sa conteze. Dar daca pentru tine 600 lei in plus pe an conteaza, atunci probabil ca nu ar trebui sa te uiti la un Mazda CX-5 II.

  • 2.5 Turbo SkyActive-G PY-VPST de 228 cai – Multumim America de Nord, unde CX-5-ul este un SUV compact si au avut nevoie de masini serioase gen CX-9, unde 2.5-ul aspirat nu era suficient asa ca i-au legat o turbina. Nu sunt neaparat convins de motorul asta pentru ca da, e fiabil, dar are intervale de service mai scurte (5-7000 km pentru ulei si filtre) si trebuie sa ai grija ce benzina folosesti si in general mentenanta costa mai mult. Iar acei 30 de cai in plus nu consider ca merita deranjul. 

  • Diesel

  • 2.2 SkyActive-D SH-VPTS de 150, 175 si 184 cai – A doua generatie de CX-5 vine cu un 2.2 diesel imbunatatit, dar tot esti in zona de risc pentru pistoane, pompa de ulei, scurgeri de ulei si altele. De ce sa iti complici viata, cand un benzinar face acelasi lucru? Sigur, consuma ceva mai mult dar nu vei arunca cu bani in mecanici si in piese ca la lautari.


 


 


Mazda CX 5 II interior almostcarreviews


Probleme Generale Mazda CX-5 II



  • Parbrizul este mai subtire decat coarda rabdarii atunci cand esti la ghiseul de la taxe si impozite SI NU AI DOSAR CU SINA SI FOILE NU SUNT PUSE IN ORDINEA IN CARE VOR EI SI DECLARATIILE ONLINE SE DEPUN LA GHISEUL 4 DAR GHISEUL ONLINE ARE PROGRAM PANA LA 2 DUPA AMIAZA CU PAUZA DE MASA INTRE 11 SI 1. 

  • Vopseaua, in special cea rosie, in continuare pleaca la cea mai mica adiere de vant. Nimic nou fata de generatia anterioara.

  • Cotiera centrala chiar este centrala in sensul ca se afla in centrul masinii si nu e neaparat utila. Si am sa mentionez aici si interiorul foarte simplist si aerisit care vrea sa fie si cu multe butoane dar si foarte simplist si nu ma pot decide.


 


 


Mazda CX 5 II rear aproapemasini


Verdict Mazda CX-5 II


Se vede ca portughezii de la Mazda au fost foarte atenti cu una din cele mai bine vandute masini din grila lor de program. Au alterat-o exact minimul cat sa treaca clasa si anume minimul de tehnologie si minimul de emisii. Si asa Mazda CX-5 II ramane unul din cele mai bune SUV-uri de asfalt la ora actuala, cu conditia sa ramai pe mana motoarelor pe benzina. Merita cumparat sau nu? Absolut, dar daca nu iti pasa neaparat de normele de poluare, CX-5-ul din prima generatie face exact aceeasi treaba doar ca mai ieftin. 


 


Ce motoare recomand? Daca nu te grabesti nicaieri si 600 lei pe an conteaza pentru tine, atunci ia-ti un VW Fox. Asta, un CX-5 2.0 benzina. Dar cel mai bun motor ramane 2.5-ul care e tot un 2.0 doar ca mai mare.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA