Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Digitalizarea Mercedes este cheia pentru a depasi provocarile legate de aprovizionare

Datele studiate de catre AI permit Mercedes sa ia rapid decizii cheie in materie de logistica si aprovizionare.



Sursa: technewsworld.com


Joerg Burzer, seful departamentului de productie, calitate si lant de aprovizionare la Mercedes-Benz Group, spune ca deciziile bazate pe date sunt esentiale pentru a permite producatorului de automobile sa reactioneze rapid pentru a depasi provocarile globale de aprovizionare si pentru a lua masuri preventive cu logistica sa.


„Ceea ce am invatat in ultimii doi-trei ani, in special cu situatia furnizarii de semiconductori, este ca trebuie sa iei decizii incredibil de rapide”, a spus Burzer la Automotive News Europe Congress de la Frankfurt.


„Si daca stii ce se intampla in lantul tau de aprovizionare, atunci este usor sa reactionezi. Cu logistica, daca o stii destul de devreme, atunci poti reactiona in procesul de productie.”


In ultimii doi ani, producatorul de automobile de lux a invatat cum sa ia decizii „extrem de rapide” bazate pe date. „Trebuie sa ai incredere in date”, a spus Burzer.


Aceasta a inclus reactia rapida la situatii precum prabusirea podului Francis Scott Key din Baltimore si atacurile la Marea Rosie, care au avut un impact negativ asupra ecosistemului auto din Europa.


Burzer prezice ca va exista „creativitate” continua in procese in urmatorii doi ani, pe masura ce Mercedes isi va digitaliza complet sistemul de productie.


Sursa: group.mercedes-benz.com


Producatorul auto integreaza tehnologia AI si MB.OS in ecosistemul sau MO360.


In plus, creand gemeni digitali ai fabricilor sale, inclusiv in Rastatt, Germania si Kecskemet, Ungaria, permite Mercedes sa testeze si sa ajusteze designurile inainte de a le trimite in productie.


AI joaca un „rol urias” in sortarea si utilizarea datelor in procesele de productie si in digitizarea echipamentelor, a spus acesta.


In ceea ce priveste AI generativa care duce la posibile pierderi de locuri de munca, Burzer admite ca AI va spori eficienta, ceea ce poate duce „uneori” la reducerea numarului de angajati.


Pe masura ce industria navigheaza in tranzitia de la motoarele cu ardere interna la electrificare, Mercedes recunoaste ca trebuie sa „satisfaca ambele nevoi ale clientilor nostri”, valorificand inovatia si flexibilitatea.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA