Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ce s-a invatat din vanzarile din mai din Europa

Micul SUV electric al Volvo este in topul vanzarilor, Tesla nu este. Producatorii de automobile chinezi au castigat mai multa cota iar 43 de producatori auto au invins piata, dar 32 au inregistrat scaderi de volum.



Sursa: wired.com


SUV-ul Volvo EX30, 100% electric, sfideaza o scadere a vanzarilor de vehicule electrice din Europa, in timp ce aceeasi problema a afectat Tesla. Producatorii de automobile chinezi au castigat mai multa cota in ciuda tarifelor UE care se profileaza si au fost mai multi castigatori de vanzari decat perdanti intr-o luna in care volumul total a scazut cu 2,7%.


Acestea au fost cateva dintre concluziile cheie din cifrele din luna mai de la cercetatorul de piata Dataforce.


Cresterea cu 27% a vanzarilor Volvo la 32.826 a crescut la numarul 14 in general in luna mai, de la numarul 17 in aceeasi luna a anului trecut.


EX30 a reprezentat cea mai mare parte a acestui castig, ajungand in fruntea segmentului premium mic inaintea lui Mini dupa cinci luni de vanzari, potrivit datelor preliminare ale Dataforce reprezentand 96% din vanzarile din Uniunea Europeana, tarile EFTA si Regatul Unit.


EX30 va fi o masina de urmarit atunci cand numerele din iunie vor fi lansate pentru a vedea daca va fi afectata de o rechemare completa din cauza remedierii unei probleme de software.


Tesla s-a indreptat in directia opusa fata de Volvo luna trecuta.


Vanzarile sale au scazut cu 37%, pana la 17.953, deoarece modelul Y al producatorului american de vehicule electrice, primul vanzator de anul trecut, a scazut puternic in luna mai. Drept urmare, Tesla a coborat pe locul 20 in clasamentul marcilor cele mai vandute in mai, fata de un clasament pe locul 16 in mai 2023, conform cifrelor Dataforce.


Tesla a intrerupt productia pentru o zi in mai, iar productia de la fabrica sa din Germania a fost oprita temporar in martie, dupa un incendiu. Vanzarile producatorului auto din iunie ar putea avea de suferit, de asemenea, deoarece intentioneaza sa opreasca productia timp de cinci zile.


Toyota a fost castigatoare in luna mai, crescand vanzarile cu 7,2% la 70.205, ajutata de o crestere de 47% a vanzarilor pentru SUV-ul mijlociu RAV4 luna trecuta, potrivit datelor preliminare ale Dataforce. Toyota a depasit BMW in mai si a incheiat luna ca vanzator nr. 2 in Europa, dupa marca lider Volkswagen.


Marca VW a crescut vanzarile cu 2,9% in mai, oferindu-i un avans major fata de Toyota de peste 47.000.


Sursa: wheel-size.com


Un alt castigator a fost Renault, care a crescut vanzarile cu 3,5% la 60.129 in mai, condus de un castig de 11% pentru masina mica Clio si de debutul puternic al Renault Scenic E-Tech, care a adaugat 1.684 de unitati la totalul lunar al producatorului auto, potrivit Numerele Dataforce.


Cresterea vanzarilor a impins Renault pe locul 4 in vanzarile de marci in mai, in crestere de la numarul 7 in mai 2023.


Luna nu a avut succes pentru Mercedes-Benz, Audi si Peugeot.


Volumul lui Mercedes a scazut cu 6,5%, la 55.178, coborandu-l pe locul 7 in vanzarile marcii, comparativ cu locul cinci in mai 2023.


Volumul Audi a scazut cu 9,7%, pana la 58.061. Scaderea a scazut pe Audi pe locul 6 in vanzari generale luna trecuta, de la locul 4 in aceeasi luna a anului trecut.


Vanzarile Peugeot au scazut cu 12%, pana la 51.227, doborand-o la opt in general, fata de o pozitie pe locul sase in a cincea luna a anului 2023.


Producatorii de automobile chinezi si-au marit cota de piata combinata la 2,5% de la 2,2% in mai 2023.


Acel castig de 1.940 de unitati a venit in mare parte de la BYD, conform cifrelor preliminare ale Dataforce.


Luna trecuta, 43 de producatori auto si-au crescut vanzarile europene cu mai mult decat pe piata, in timp ce 32 de producatori auto au incheiat a cincea luna a anului cu scaderi de volum, potrivit Dataforce.


Zece producatori de automobile, inclusiv Xpeng si Zeekr din China si producatorul american de vehicule electrice Lucid, au inregistrat castiguri procentuale de trei cifre sau mai mari.


Alte marci care au inregistrat cresteri puternice de vanzari luna trecuta au inclus Honda, Seat  si Ferrari.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA