Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis ameninta ca va opri productia din Marea Britanie

Stellantis cere mai mult ajutor guvernamental pe masura ce se apropie termenul limita pentru noile mandate de vehicule electrice.



Sursa: bbc.com


Stellantis si-ar putea opri productia din Marea Britanie, daca guvernul britanic nu face mai mult pentru a stimula cererea de vehicule electrice cu baterii, pentru a-l ajuta sa respecte noile mandate de vehicule electrice, a declarat directorul principal al producatorului auto din Marea Britanie.


O decizie cu privire la viitorul productiei companiei din Marea Britanie va veni probabil in mai putin de un an, a declarat Maria Grazia Davino, director general Stellantis UK.


Marea Britanie a introdus reguli care cer ca 22% din vanzarile de masini noi ale fiecarui producator sa aiba emisii zero anul acesta, crescand la 80% in 2030. Pentru camionete, 70% din vanzarile noi trebuie sa fie electrice pana atunci.


Potrivit datelor de la asociatia industriala SMMT, masinile complet electrice au reprezentat 16,1% din vanzari pana in mai.


Odata cu incetinirea cererii de vehicule electrice, Davino a spus ca Stellantis va fi fortata sa faca reduceri pentru a atinge obiectivele pentru a evita amenzi de pana la 15.000 de lire sterline (19.022 de dolari) per vehicul pentru cei care nu se conformeaza.


Exista inca stimulente fiscale in Regatul Unit pentru ca flotele corporative sa cumpere vehicule electrice, dar nu exista subventii pentru consumatori pentru a cumpara vehicule electrice mai scumpe decat echivalentele ICE.


In loc sa plateasca amenzi, Stellantis ar putea importa mai putine modele ICE in Marea Britanie pentru a reduce vanzarile si a atinge tinta de 22%, a spus Davino.


Ford a mai spus ca va restrictiona vanzarile de vehicule cu motoare cu ardere  in Marea Britanie, mai degraba decat sa impinga vanzarile de vehicule electrice pentru a indeplini mandatul.


Ca si alti producatori de automobile, Stellantis doreste ca Marea Britanie sa ofere stimulente fiscale consumatorilor si sa stimuleze infrastructura de incarcare, iar productia de vehicule electrice a companiei din Marea Britanie sa fie luata in considerare pentru obiectivele sale, chiar daca o parte din acestea sunt exportate.


Sursa: fleetnews.co.uk


Stellantis construieste autoutilitare complet electrice pentru marcile sale Vauxhall, Citroen, Peugeot, Opel si Fiat la fabrica sa din Ellesmere Port de langa Liverpool si a anuntat ca va incepe sa produca camionete electrice la fabrica sa din Luton in 2025 .


Obiectivele Regatului Unit privind vanzarile de vehicule electrice vin pe masura ce cererea consumatorilor a incetinit in ultimele luni pe fondul preturilor persistente ridicate si a infrastructurii de incarcare neregulate. Davino a spus ca tintele in crestere pana in 2030 „ar putea fi foarte daunatoare”.


„Daca cererea nu urmeaza ofertei, atunci vom fi fortati sa luam decizii pentru ca gestionam profitul si pierderile, gestionam deciziile operationale, care au impact asupra Regatului Unit”, a spus ea.


Stellantis a vandut aproape 216.000 de masini noi in Marea Britanie anul trecut, reprezentand aproximativ 11% din piata totala, inclusiv peste 100.000 de masini sub eticheta Vauxhall.


Comentariile lui Davino vin in momentul in care Regatul Unit se indreapta spre alegerile generale pe 4 iulie, atat Partidul Conservator in exercitiu, cat si Partidul Laburist fiind pregatiti sa respecte obiectivele actuale de vanzari de energie electrica.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA