Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Acordul VW cu Rivian ridica indoieli cu privire la revigorarea Scout EV

Marca Scout ar viza modele similare celor construite in prezent de Rivian.



Sursa: gearpatrol.com


Legatura dintre Volkswagen Group cu Rivian Automotive poate lasa in incertitudine viitorul planului producatorului auto german de a revigora brandul Scout, care se adreseaza acelorasi cumparatori ca si dezvoltatorul de SUV-uri electrice.


In urma cu doi ani, VW a surprins industria cu planul de a-l aduce inapoi pe Scout pentru a produce pick-up-uri si SUV-uri numai electrice, prezentandu-l ca un concurent pentru Rivian si o alta incercare de extindere in SUA, unde cota de piata a fost sub 5% anul trecut.


Herbert Diess, fostul CEO care a aprobat planul, a disparut de mult, impreuna cu exuberanta VW pentru cererea de vehicule electrice.


Acordul de 5 miliarde de dolari va face ca perechea sa dezvolte impreuna vehicule alimentate cu baterii si software, dupa ce VW s-a straduit sa tina pasul cu tehnologia. Livrarile de vehicule care utilizeaza tehnologia sunt vizate in ultima parte a deceniului.


R1T electric de la Rivian, o camioneta auto-descrisa Patagonia pentru pasionatii de aer liber, este la vanzare din 2021.


Scout, care se pregateste sa-si construiasca propria fabrica de 2 miliarde de dolari si platforma de vehicule electrice pentru a incepe productia in 2026, si-a stabilit marca ca un amestec de Levi’s Americana cu Apple.


„Ne intrebam de ce VW isi mentine investitia de 5 miliarde de euro (5,3 miliarde de dolari) in Scout”, au spus analistii UBS condusi de Patrick Hummel intr-o nota.


VW a declarat ca angajamentul sau fata de marca nu s-a schimbat in urma acordului, potrivit unui comunicat trimis prin e-mail.


Pentru CEO-ul VW, Oliver Blume, legatura cu Rivian este a doua sa mare colaborare dupa ce compania a pierdut drumul pe vehiculele electrice si software.


In timp ce VW inca genereaza fluxuri de numerar puternice din masinile premium cu motoare cu combustie, unele modele EV au esuat, iar dezordinea organizationala la unitatea sa de software interna Cariad a intarziat vehiculele noi profitabile, cum ar fi Porsche Macan electric.


Redimensionarea Cariad si reducerea cheltuielilor duble pentru Scout sunt urmatorii pasi logici dupa ce ati folosit puterea de foc financiara a VW pentru a obtine acces la Rivian care arde numerar.


Producatorul american a prezis in mai ca va pierde un echivalent de peste 47.000 de dolari per vehicul vandut in acest an, pe baza unei previziuni de castig inainte de dobanda, taxe, depreciere si amortizare.


Sursa: forbes.com


In decembrie, Cariad a fost de acord sa reduca cu 20% din costurile de dezvoltare interna, alaturi de potentialele oferte pentru achizitionarea voluntara a personalului. Unitatea, care a suferit din cauza luptelor interioare si a suprasolicitarii proiectelor, are aproximativ 6.000 de angajati, majoritatea in Europa.


Pentru Scout, la inceputul acestui an au aparut crapaturi in planul de a adauga o alta marca la imperiul VW.


Marca Audi premium a producatorului de automobile a declarat ca ar putea imparti capacitatea la un amplasament planificat din Carolina de Sud, semnaland o regandire a legaturii intregii capacitati de 200.000 de vehicule a fabricii cu Scout pe fondul incetinirii vitezei vehiculelor electrice din SUA.


VW, care si-a stabilit planuri de a cheltui 180 de miliarde de euro intre 2023 si 2028, doua treimi fiind destinate software-ului si vehiculelor electrice, a declarat ca acordul va ajuta la reducerea cheltuielilor.


„Ne asteptam la costuri software mai mici pe vehicul si la o utilizare mai eficienta a capitalului”, a spus directorul financiar Arno Antlitz. Acest lucru va promova obiectivul VW de a reduce cheltuielile de dezvoltare si cheltuielile de capital, a spus el.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA